Donkere vlekken op de donkere huid na puistjes

  • #1

    Geachte lezer,

    Ik ben vrouw met Surinaams Hindoestaanse roots. Ik heb dus een donkere huid. Ik heb altijd veel last gehad van puistjes over de hele achterzijde van mijn lichaam, op mijn onderbenen na. Dit heeft heel veel donkere littekens achtergelaten. Hier schaam ik mij voor. Ik durf geen kortere truitjes te dragen, en kan niet comfortabel in bikini naar het strand. Op het internet lees ik hier verschillende dingen over. Is het juist goed of niet goed om met de vlekken in de zon te gaan liggen? Ik ga voor langere tijd naar een warm land en was altijd in de veronderstelling dat de vlekken minder werden, dus ik had mij bedacht om er daar mee in de zon te gaan liggen.

    Ook heb ik gezocht naar producten die deze vlekjes tegengaan, littekencrémes, maar ik stuit alleen maar op behandelingen bij huidartsen etc. en onbetaalbare creme (155 euro per 100 ml). Schijnbaar moet je littekens op een donkere huid anders benaderen dan die op een blanke huid? Als ik het internet moet geloven.

    Op het moment gebruik ik de beauty oil van Kruidvat eigen merk. Is dit oke? Of is er iets anders betaalbaars dat ik kan halen bij bijvoorbeeld de apotheek?

    Mvg, She

     

    Reageer
    #2

    Ik zou er toch maar niet te veel mee in de zon gaan. Ze gaan er niet van weg. Het zijn huidlaesies die toch vanzelf moeten herstellen. En dat kan best een hele tijd duren.

    Reageer
Reageer op: Donkere vlekken op de donkere huid na puistjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief