Melissa

  • #1

    ik zie er heel ongezond uit vergeleken met bijv. Mijn vriendinnen zonder make up. Ik heb wat littekentjes van acne die aan het wegtrekken zijn (niet veel) verder bijna nooit last van acne gelukkig. Maar wel een grauwe bleke en ongezonde kleur op mijn gezicht. Geen blosje, niks, enkel grauwheid en bleek.. ik zie er echt ongezond uit zonder make up. Terwijl ik me wel goed voel (wel veel stress door angsten (hypochon) maar ik slaap genoeg, werk elke dag en mijn werk is erg intensief dus ik beweeg ook genoeg. Kom niet veel buiten trouwens, bmi is perfect, eet 3/4 stukken fruit door de week per dag,  en gewoon groente savonds en drink veel water.. hoe kan het dat ik gewoon normaal (niet ongezond) leef, en er toch zo slecht (vind ik zelf) en ongezond uitzie zonder make up?... lijk wel ziek door mn kleur.. echt niet mooi.

     

    iemand tips? Zonnebank ben ik geen fan van (hypochonder) maar misschien een gezichtsbruiner of iets? Wat niet zo schadelijk is..

    Reageer
    #2

    Misschien moet je eens wat meer aan de buitenlucht...

    Reageer
    #3

    Als je acne hebt gehad kan je hormoonhuishouding wat ontregeld zijn, je wat tekorten hebt in je lichaam en bepaalde voedingsovergevoeligheden. Die factoren lokken de acne uit.

    Beste is om te zorgen voor een goed eetpatroon, met liefst zo min mogelijk geraffineerde suikers en witmeel. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vezels. Geraffineerde suikers kunnen ontstekingen bevorderen en zijn voor je hele lichaam niet zo best.

    Dan kan je lichaam nog behoefte hebben aan wat voedingsstoffen. Bijvoorbeeld vitamine B maar nog veel meer stoffen. Dat  helpt om wat meer kleur te krijgen, zeker vitamine B. Naar buiten gaan is sowieso goed maar een beetje extra vitamine D kan ook schelen.

    Dat je angsten hebt kan ook een aanwijzing zijn voor ontregelingen. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan veel klachten geven. Losse koolhydraten, zoals fruit en dan vooral zoet fruit kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden en ontregelen. Beter bij elk eetmoment ook wat eiwit, vet en vezels gebruiken, dan gaat die bloedsuikerspiegel niet zo pieken en daarna weer dalen.

    Ook kunnen er bij angsten allerlei tekorten spelen, zoals magnesium. Had vroeger zelf te kampen met angsten toen ik een eetstoornis had. Achteraf niet zo vreemd. Door te weinig voedingsstoffen zat ik niet lekker in m'n velletje en die klachten worden dan psychisch genoemd.

    Misschien goed om je er eens in te verdiepen. Op internet  genoeg over te vinden, als je je maar niet verliest in allerlei hypes; beter zorgen dat je lichaam de juiste bouwstoffen krijgt.

    Reageer
Reageer op: Melissa


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief