Druk in het hoofd bij opstaan

  • #1

    Hallo,
    Ik heb sinds enkele maanden een enorme druk in mijn hoofd als ik ga staan. Dit duurt maar een paar seconde en dan trekt het weer weg. Ik dacht eerst dat het vanuit mijn nek kwam maar ik heb fysio gehad maar het gaat niet over.
    Weet iemand wat dit kan zijn?

    Reageer
    #2

    Hoi Sandra,
    Ik heb dit ook al een tijdje ik alleen bij het opstaan soms met oorzuisen erbij, ik ben er ontzettend bang van geworden en haal me de raartse dingen in het hoofd..
    Kan je dus niet verder helpen maar lees wel even mee..
    Groetjes Pien

    Reageer
    #3

    Ik vind dat jullie beiden even naar de huisarts zouden moeten gaan met deze klacht. De klacht zou in verband kunnen staan met een [u]toegenomen intracraniale druk[/u] die zich voornamelijk in de ochtend kan vertonen. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een stijging van de druk in het hoofd. Normale hoofdpijn is echt anders, en daarom zou dit door een arts gezien moeten worden. Mogelijk normale oorzaken van hoofdpijn in de morgen zijn een slaap tekort, een verkeerde slaaphouding, overmatig cafeine of alcohol gebruik, tandenknarsen, een snurkende bedpartner, slaap-apneu syndroom, en een tekort aan zuurstof in de slaapkamer door met gesloten ramen te slapen.

    Reageer
    #4

    Hoi, weten jullie al wat het is? Ik heb het namelijk ook en ook vaak als ik op mijn buik lig.

    Reageer
    #5

    Nee inmiddels 4 jaar verder maar ik weet het nog niet. Ik heb een mriscan gehad maar daar waren geen afwijkingen te vinden, ook al meerdere keren fysio gehad maar het is niks veranderd. Ik heb het ook als ik op mijn buik lig en mijn hoofd op til. Ik hoop nog altijd op een antwoord.

    Reageer
    #6

    Heyla Hoe gaat het ondertussen met jullie? Ik heb dit ook bij het rechtstaan bij omhoog kijken idd ook op men buik liggen en omhoog kijken ervaar ik ook terug die druk en suisende oren

    Reageer
    #7

    Als ik bovenstaande verhalen lees heeft dit volgens mij met je bloeddruk te maken toch? Of te hoog of te laag? Hebben jullie dat al getest?

    Reageer
    #8

    en? enige mensen een oplossing? geen bloeddruk, geen zout tekort, geen fysio, geen oor schoonmaken. het blijft aanhouden nl , vooral na autorijden of opstaan, of op buikliggen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat gek zeg ik heb er ook last van echt vervelend. Soms moet ik echt met me ogen knijpen van de druk. Maar na een paar seconde is het weg en denk ik hehe. Heb het als ik de auto uitstap of inderdaad als ik op me buik lig echt vervelend. Ben laatst dokter geweest voor bloeddruk en suiker maar alles is goed. Misschien ga ik binnekort ook maar even langs daarvoor heb het namelijk al best lang. Maar ook 1 oor doet nu zeer maar weet niet of het daar mee te maken heeft. De ene keer is het druk gevoel erger en heb ik vaak last en soms een paar dagen heb ik nergens last van. Zelf denk ik aan de stress die ik heb maar geen idee..

    • Hoop dat er een antwoord komt ben wel benieuwd maak me best zorgen
    Reageer
    #10

    Ik herken het ook. Vooral drukkend gevoel en pulserend suizen in mn hoofd als ik ga liggen. Ik kan er soms niet van slapen. En idd drukkend gevoel in oren/hoofd als ik vanuit stoel opsta en ga lopen. Voel dan ook soort druk op mn ogen. Dat duurt meestal minuut of zo. Soms paar dagen nauwelijks last. Mri en Mra was goed.  Ik krijg nog gehooronderzoek.

    Reageer
    #11

    Ik heb het ook sinds een 1,5maand. Niet altijd maar vaak als ik opsta bouwt zich ineens een druk op in mijn hals en deels bde bovenkant van mijn borst en soms ook gezicht of hoofd). Ik kan dan als het te lang aanhoudt ook steken krijgen in mijn hart of hartoverslagen. Oxazepam helpt beetje tegen de druk. Mijn hals is sowieso altijd erg gespannen. Misschien is het wel een een soort spier overdrive?

    Reageer
    #12

    ik heb het vaak na het autorijden. Zodra ik uit de auto stap begin ik golvende oorsuizingen te krijgen. Druk vanuit mijn nek naar mijn hoofd toe. Soms is het zo heftig dat ik niet meer stabiel kan staan. Het duurt vaak een aantal minuten dat het overgaat. Maar ook als ik op mijn buik wil liggen heb ik het ook. Ik ben hier niet voor naar de huisarts gegaan. Het lijkt wel op spanningsklachten.

    Reageer
    #13

    Zelfs bij het rechtop zitten in me stoel begint die pulse al. Opstaan is standaard pijnlijke kloppingen. Soort druk bovenin me hoofd. Meestal heb ik dit enkele dagen achter elkaar eens in de maand. Ik merk dat me ogen zachtjes dichtdoen en erop drukken al veel helpt. Het moment dat ik stop me drukken neemt dat de druk in me hoofd ook gelijk weg. Tot het moment dat ik weer z'n verkeerde beweging maak. Al paar jaar heb ik dit, gelukkig neemt het af per jaar lijkt het.

    Reageer
    #14

    Anoniem: een MRI scan laat niet altijd een toegenomen druk in het hersenvocht zien. Daar kun je een lumbaalpunctie voor nodig hebben.

    Reageer
    #15

    Weer even een berichtje. Klachten werden in de lente langzamerhand minder. In de zomermaanden nauwelijks last gehad. Maar sinds anderhalve week zijn de klachten weer volop aanwezig. Het lijkt wel of temperatuursverschillen van invloed zijn. Als ik buiten in de kou een wandeling heb gemaakt en ik stap m'n warme huis binnen krijg ik meteen dat drukgevoel.

    Reageer
Reageer op: Druk in het hoofd bij opstaan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief