Raar gevoel tijdens drinken

 • #1

  Okay, dit is enorm lastig uit te leggen. Ik begin maar bij het begin, want wordt er toch een beetje moedeloos van.

  Ben een man, 38 jaar oud, voorheen nooit echt gezondheidsproblemen gehad maar in maart begon het. Ik kreeg last van een vervelende kriebel in de keel. Deze ging maar niet weg. Hoesten hielp niet. Een tijdje later werd de kriebel vervangen door slijm, waarschijnlijk door de irritatie.

  Ik dronk veel thee en wat honing wat het een beetje verzachtte. Maar het ging niet over. Op een gegeven moment, na een wandeling, wilde ik wat water drinken. Ik had een fijn groot glas en wilde deze met grote slokken naar binnen werken. Opeens voelde ik tijdens het drinken alsof er iets versprong in mijn keel. Alsof mijn adamsappel ergens overheen aan het schuiven was of iets in de buurt verspringt. Iets van een spiertje of bobbeltje ofzo. Ik schrok me rot. Meteen in paniek, symptomen googlen (dom weet ik), en uiteraard kom je dan meteen op keelkanker uit. 2 weken enorm in de stress, kon bijna niets door de paniek en in de tussentijd naar de huisarts geweest. Deze dacht eerst aan een schimmelinfectie en ik kreeg een gel mee.

  3 weken later nog steeds dezelfde klachten. De huisarts verwees mij toen door naar de KNO arts. In deze periode was ik ontzettend in paniek, ik kon nauwelijks functioneren van de zenuwen. Eenmaal aangekomen bij de KNO arts nam zij echt de tijd. Ze had al een flinke dosis ervaring en ze stelde me gerust. Ze keek in mijn oren, mijn neus en in mijn mond en vervolgens kreeg ik met een dun slangetje een camera in mijn keel en moest ik ook nog wat geluiden maken zodat ze alles goed kon zien en beoordelen. Alles zag er prima uit. Dikke opluchting uiteraard, geen keelkanker, jeuj!

  Dit onderzoek deed me goed. Dit is inmiddels een week geleden. Ik heb nog steeds wat last van slijm in de keel of een geirriteerd gevoel maar ik heb het gevoel dat dit minder wordt. Alleen het gevoel van de knakken of dat er iets verspringt in mijn keel wordt niet minder. Als ik mijn tong heel ver uitsteek en deze van links naar rechts beweeg dan voel ik dat gevoel van verspringen ook.

  Ik heb een spray gekregen (fluticason) maar ik weet niet hoe ik moet omgaan met dat nare gevoel tijdens het drinken. Ik schrik me elke keer rot en dat angstige gevoel komt dan weer terug. Hebben mensen hier ervaring mee? Heel enkel heb ik het ook als ik normaal slik. Als ik mijn vinger net in de breedte boven mijn adamsappel leg en ik drink dan met grotere teugen, heb ik het gevoel vaak niet... Ik wordt er alleen echt gek van en wilde weten of mensen hier ervaring mee hebben. Ik hoor het graag.

  Reactie
  #2

  Je bent door de angstaanval geforceerd ( op een andere maniet dan gebruikelijk ) gaan slikken. Je zou naar een logopediste kunnen gaan

  Reactie
  #3

  Dat klopt wel inderdaad. Ik ervaar het slikken ook anders. Tijdens mijn angtstaanval van enkele weken werd ik soms zelfs in de nacht wakker omdat ik in mijn slaap aan het slikken was en was helemaal in paniek. Is dit een veel voorkomend probleem en kan ik gerustgesteld zijn dat het niets ernstigs is als de KNO arts tijdens het onderzoek niets heeft gevonden?

  Reactie
  #4

  Het is vervelend maar niet ernstig. Zo gauw je er niet meer op let, je er niet op focust gaat het ook weer weg

  Reactie
  #5

  Dank je John, toch vreemd dat het niet te merken is als ik mijn vinger boven mijn adamsappel leg. Ik ga op zoek naar een logopedist, enorm bedankt voor de antwoorden. Ik ben, omdat ik vaak in het buitenland heb gezeten ivm werk, ook al 4 jaar niet naar een tandarts geweest, hier moet ik ook mee heen. Je hebt me gerustgesteld. Thanks

  Reactie
  #6

  Met je vinver kun je dat dus niet vpelen omdag het geen lichamelijk probleem van het slikstuk is. Maar eigenlijk eigenlijk een verkramping die je dus zelf veroorzaakt.

  Reactie
  #7

  Enorm bedankt voor je behulpzame antwoorden. Ik deed net buikspieroefeningen en voel dan af en toe ook een knak op die plek (ongeveer een halve cm tot een cm rechts boven mn adamsappel. Ik ga ook zoek naar een logopedist en probeer me minder zorgen te maken. Ik dacht eerst dat het eventueel nog een ander ernstig iets had kunnen zijn. Bedankt voor je aandacht en je snelle antwoorden. Dat had ik niet verwacht. Ben niet iemand die snel hulp zoekt of om advies vraagt vandaar.

  Reactie
  #8

  Graag gedaan

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nog een hele kleine vraag.

  Ik heb uiteraard nog last van de klachten. Er is deze week ook een kies getrokken. Vanmorgen, tijdens het tandenpoetsen en tongschrapen ineens een rotgevoel.  Tijdens het schoonmaken van de tong moet ik altijd wat kokhalzen, echter tijdens het kokhalzen steeds een knak en een wat krakend geluid rondom mijn adamsappel. Alsof het vast zat of ergens tegenaan kwam.

  Kan er in dat gebied ook wat groeien wat zorgt voor deze klachten? De KNO arts had uiteraard in mijn keel gekeken en niets gevonden maar tussen mijn keel en het kraakbot (adamsappel, strottenhoofd) in zeg maar? Ook voel ik achter in mijn keel, naast mijn tong, iets dieper in de keep een bult. Ik weet niet of ik mij hier zorgen over moet maken, ik neem aan dat de KNO arts dit dan wel had opgemerkt.

  Reactie
  #10

  Daar groeit njets. Het heeft alles te maken met geforceerd slikken

  Reactie
  #11

  Beste John,

   

  Een kleine update en een bedankje. Ik heb het een stuk rustiger aan gedaan. Ik krijg alleen een neusspray die ik 1 keer per dag moet nemen. Verder heb ik me echt gefocust op andere zaken, ook al denk ik er nog veel aan.

  De klachten nemen langzaam af. Drinken gaat een stuk makkelijker. Ik voel bijna geen bobbel meer in mijn keel. Alleen als ik mijn hoofd in een bepaalde houding hou. Ik neem aan dat dit betekent dat het af aan het nemen is.

  Ik heb nog wel last van dik slijm wat in de rechter kant van mijn keel lijkt te druipen (vanuit achter in mijn mond mijn keel in). Dit neemt echter ook wat af. Ik denk dat de spray helpt plus het feit dat ik me een stuk minder druk maak.

   

  Bedankt voor je snelle antwoorden en geruststelling. Ik heb zelf ondervonden hoeveel erger stress het kan maken. Niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk. Je hebt een stuk angst weggenomen en daar ben ik je dankbaar voor.

  Reactie
  #12

  Als ik mijn hoofd in een bepaalde houding houd, voel ik ook een bobbel of zoiets met slikken.. dat is dus niet vreemd

  Reactie
Reageer op: Raar gevoel tijdens drinken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief