Onderhuidse verdikking onder oor naast kaakbeen

 • #1

  Hallo iedereen. Ik kamp al een aantal maanden met een verdikking/bult onder mijn oorlel net naast het kaakbeen. Het zit onderhuids en is niet zichtbaar. Als ik het vergelijk met de andere kant is deze ongeveer 1cm groot. De verdikking is niet echt in te drukken, maar doet ook geen pijn.

  De verdikking verscheen (denk ik) toen mijn verstandskies vervelend begon te doen. Ik ben na een maand of drie naar de kaakchirurg gegaan om deze tand te laten verwijderen. Echter is het al twee maanden geleden dat deze getrokken is en de verdikking is niet kleiner of groter geworden.

  Zover ik weet zitten er geen lymfeklieren op deze plek en is de speekselklier nog iets lager. Ik ben al eens naar de huisarts geweest toen het pas verscheen, maar hij vertelde me dat hij niets voelde wat verdacht was (ook familie die voelt zegt dat ze niets voelen).

  Ik maak me toch enigszins zorgen over deze verdikking omdat ik vaak denk dat het een tumor kan zijn. Heeft iemand die ook al eens meegemaakt?

  Reactie
  #2

  Het zal toch een lymfeklier zijn. Niet raar met de problemen met je kies

  Reactie
  #3

  Is het dan normaal dat deze zolang opgezwollen blijft? Ik heb het ooit eens voorgehad in mijn les en die was na een maand of twee weg. Deze zit er echt al sinds mei.

  Reactie
  #4

  Ja dat kan best.

  Reactie
Reageer op: Onderhuidse verdikking onder oor naast kaakbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief