Seborroisch eczeem, wie kan helpen

 • #1

  Beste mensen, Al geruime tijd heb ik last van Seborroisch eczeem. Dit uit zich in schilfering en rode vlekjes naast mijn neus, maar ook tussen mijn wenkbrauwen. Ik heb Ketoconazol en Hydrocortison al geprobeerd. Vooral met de hormoonzalfjes heb ik het niet zo mee. Allebei werkte ze niet echt goed. Zoals mensen misschien wel weten is er nog niet echt een wondermiddel wat echt schijnt te helpen bij Seborroisch eczeem. Daarom vraag ik aan jullie of jullie misschien nog wat weten? Ik hoop dat we er met elkaar uit kunnen komen en dat iedereen die dit heeft er op een dag van af komt.

  Reactie
  #2

  Bij eczeem spelen er diverse factoren. zoals je voeding, je darmflora, verzuring van je lichaam, tekorten in je lichaam. Dan zou je goed moeten uitzoeken wat jouw lichaam nodig heeft, wat dus iets anders is dan een middeltje opsmeren, wat meer symptoombestrijding is. Gewassen van de nachtschadefamilie bijvoorbeeld, zoals aubergine, werken niet zo gunstig op eczeem en andere klachten omdat ze ontstekingsbevorderend werken. Een stof als MSM schijnt te helpen bij eczeem maar beter zorgen voor het totaalplaatje van je gezondheid. Denk ook aan stoffen als magnesium, zink, gammalinoleenzuur, omega 3 en vitamine A t/m E.

  Reactie
  #3

  Nieuwe Huiscrème met levende bacteriën ACN+ van YUN

  Sinds 30 jaar heb ik last van soborroïsch eczeem op de behaarde hoofdhuid, maar ook aan de haargrenzen van baard en wenkbrauwen en langsheen de neus en oogschelpen. Ik heb talrijke huidspecialisten geraadpleegd, maar nizoralcrème, cortizone bevattende Locoïd emulsie, daktarin...Dat hielp even, maar na een week waren er terug rode punten overal en nadien afschilferingen. Eén huidspecialist zei dat het te maken had met mijn huidtype en dat er weinig aan te doen was.
  Toen ik de eerste aankondigingen van deze crème met levende lacto-bacteriën las, wou ik deze crème wel eens uittesten omdat die misschien de gebreken van mijn huidtype zou kunnen compenseren, in de hoop dat die goede bacteriën de strijd zouden aangaan met de ongewenste gisten en slechte bactërien waarvoor mijn huid blijkbaar geen antistoffen aanmaakt.
  Het resultaat is spectaculair, reeds na enkele dagen verdwenen de laatste schilfers en is de rode uitslag, waarmee het telkens weer begint, nu al 6 weken weggebleven (nooit gebeurd tevoren).
  Ik gebruik de ACN+ dagelijks als nachtcrème, op al de plaatsen waar de uitslag voorkwam en ook in mijn wenkbrauwen, zodat hij rustig kan inwerken en niet weggeveegd wordt door bvb transpiratie overdag. Om mijn gezicht te wassen gebruik ik enkel water ofwel water met de bijbehorende bodywash van YUN.

  Ik kan iedereen die last heeft van dit soort storende uitslag aanraden om de ACN+ crème uit te testen, alhoewel hij daar blijkbaar niet specifiek voor ontwikkeld werd.

  Reactie
  #4

  ik bedoelde natuurlijk huidcrême en niet huiscrème...:) . En ik heb ook niets te maken met de fabrikant van deze crème.

  Reactie
  #5

  Ik lijk misschien wat te enthousiast zodat het op commerciële reclame kan lijken, maar ik heb mij voor mijn  persoonlijk bijzonder succesvol experiment gebaseerd op volgende persartikels van De Standaard (ernstige Belgische krant) en van de Universiteit van Antwerpen:

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20170527_02900374

  https://www.uantwerpen.be/popup/nieuwsonderdeel.aspx?newsitem_id=2396&c=HOMENL&n=100839

   

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Ik heb genoeg over fora’s heengestruind op zoek naar een oplossing omdat ik het ook al jaren heb. Ik denk niet zo erg als menig ander in mijn gelaat, maar mijn rug is wel erg en ik geloof dat dit er ook mee te maken heeft. Maar daarom doe ik hier nu mijn verhaal, misschien help ik er iemand mee.

  Enfin, bij mij uit het eczeem zich in mijn snor en mijn baard en wenkbrauwen. Als ik me niet scheer, na een paar dagen en als ik me wel scheer eigenlijk ook, alleen dan wel iets later.

  Sinds een maand douche ik koud af voor ong. een minuutje en smeer ik 1x per week ketoconazol. Ik blijf zelf sceptisch en helaas verbetert mijn rug er niet door, maar sinds ik het koude afdouchen gestart ben, is het nog niet weer teruggekomen. Dat is nu al een maand ong. Ik zou zeggen probeer het eens; het is in ieder geval een makkelijk te proberen oplossing.

  Reactie
  #7

  Ik heb al jaren last van seborroisch eczeem maar sinds kort heb ik enorm baat bij honingzalf, 3x per dag  op je gezicht en achter je oren smeren en je bent er binnen 2 dagen vanaf.

  Zelf gebruik ik miel-cose honingzalf van Arcim maar ik denk dat alle honingzalven wel zullen helpen, bij mij was de genezing echt spectaculair na 2 dagen.

   

  Reactie
  #8

  Ik heb zelf ook al jaren regelmatig terugkerend seborroisch eczeem en volgens mij helpt er niet zoveel tegen. Het zit in je huid en pas op momenten dat er een uitbraak komt, ga je echt zoeken naar middeltjes om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

  En dan juist heeft die uitbraak enige dagen/weken nodig om uit te blussen.

  Ik heb t iedere winter weer. Smeer dan wel wat middeltjes (bij. sebamed repair lotion of med. honingzalf ) en dat zal wel een klein beetje helpen, maar het moet er dan toch even uit. Anders leven, met wat minder alcohol etc. / geen hoofddeksel dragen etc. helpt natuurlijk ook, maar ik laat t ook wel een beetje zn gang gaan. Ik sta al 15 jaar zonder 1 dag verzuim in een winkel en stoor me soms mateloos aan die rode vlekken. Sinds een paar jaar gebruik ik op zulke momenten een camouflage stick en smeer juist op die plekken met de vinger een beetje van dat spul. Zal ook niet goed zijn, maar het valt dan haast niet op, en na een aantal dagen trekt het wel weer bij.                                                                                    P.S. ben een man en gebruik toch een camaouflage stick (een beetje) maar het valt echt niemand op, en het is maar voor even.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Seborroisch eczeem, wie kan helpen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief