???

  • #1

    onlangs ben ik letterlijk en figuurlijk helemaal de weg kwijt geraakt tijdens het auto rijden.
    wat ik nog wel weet is dat ik een bocht naar rechts heb gemaakt, en een eind verderop weer bij mijn positieven was.
    ben daar erg van geschrokken .
    bij de huisarts werd het afgedaan met dat ik in gedachten was geweest.
    maar dat is niet zo het is een zwart gat en kan me van dat moment ook niets meer herrinneren.
    dit was de 3e keer dat me dit is overkomen.
    ik vraag me af wat dit geweest kan zijn.

    Reageer
    #2

    Hai Ans, wat een nare ervaring. Er is de laatste tijd veel in het nieuws over vroegtijdige dementie en Alzheimers, dat schijnt veel beter te gaan als je er op tijd bij bent. Is het een idee de test eens te doen, en dan nog eens naar de huisarts te gaan met de uitslag bij de hand. Misschien kun je dan ook doorverwezen worden naar een specialist voor dementie.

    Hier kun je deze test doen, het is vast schrikken maar je kunt het toch beter vroegtijdig te weten komen of je symptomen van dementie hebt.

    Reageer
    #3

    U maakt zich zorgen over uw geheugen, maar durft niet naar de huisarts. U denkt “misschien is het wel dementie. Wil ik dat wel weten? Er is toch niets aan te doen?”

    Eerst een geruststelling. Men maakt zich vaak onnodig zorgen. Bij de meeste mensen met geheugenklachten is het geheugen niet slechter dan dat van anderen. Als de huisarts denkt dat er iets aan de hand kan zijn, verwijst hij naar een specialist of een geheugenpoli. Daar zoekt men nog verder naar mogelijke oorzaken én oplossingen van uw klachten.

    Heel soms blijkt dat dementie veroorzaakt wordt door een ziekte die wél behandeld kan worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor depressiviteit, voor problemen met de schildklier, een tekort aan vitamines of bepaalde hersenaandoeningen. Helaas is dat slechts in de minderheid het geval. Een onderzoek hiernaar is snel gedaan en weinig belastend.

    Veel mensen met geheugenklachten en hun naasten vragen zich af wat het voordeel is dat een diagnose dementie vroeg gesteld wordt. Een terechte vraag.

    http://www.herkendementie.nu/

    en

    http://www.herkendementie.nu/vragenlijst/index.htm

    Reageer
    #4

    Wat weet u van dementie, en kunt u de verschijnselen van dementie en normale vergeetachtigheid uit elkaar houden? Doe dan een van onze dementie quizzen.

    Dementie quizz: http://www.alzheimer-nederland.nl/content.jsp?objectid=608

    Reageer
Reageer op: ???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief