Terbinafine / schimmelnagels

  • #1

    Hallo,

    Om van die vreselijke schimmelnagels af te komen, heb ik eind vorig jaar een kuurtje van 3 maanden Terbinafine van de huisarts gekregen. Als bijwerking kan dit o.a. smaakverlies geven en daar heb ik al maanden last van. Normaal hoort dat na een aantal weken over te zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Komt het ooit nog goed?

    Gr. Ymke.

    Reageer
    #2

    Nee, dat is niet altijd binnen enkele weken. Dan ben je verkeerd voorgelicht.

    Het uitblijven van de smaak na het gebruik van Terbinafine kan enkele maanden aanhouden. Het is zelfs geen uitzondering als je een half jaar zonder, of met een verminderde smaak zit.

    Reageer
    #3

    Heel veel dank voor je reactie! Dat geeft weer hoop.

    Gr. Ymke.

    Reageer
    #4

    Ik kom net bij de huisarts vandaan, gebruik nu 1 maand terbinafine tegen schimmelnagels, maar heb sinds zondag erg last van smaakverlies, vooral zout en pittige dingen smaken erg laf,volgens de huisarts idd door de terbinafine.
    kan nog wel even aanhouden dat smaakverlies,

    Reageer
    #5

    Hallo, ook ik heb Terbinafine gebruikt en heb ook last van smaakverlies. Ik heb 1 kuur afgemaakt maar direct gestopt. Dit probleem duurt nu al 3 weken en hoop dat dit snel weet terug komt. Ik denk dat het probleem wat onderschat wordt of niet bekend is bij de artsen. Als ik het had geweten had ik dit nooit gebruikt dan maar een schimmel nagel.
    Gertjan

    Reageer
    #6

    Het zal wel bekend zijn. De klachten komen echter maar zelden voor.
    Het staat overigens ook in de bijsluiter.

    Reageer
    #7

    Hoi Ymke en Annewil,
    Alweer een aantal jaar geleden, maar hoelang heeft dit geduurd bij jullie? En hoelang hebben jullie de terbinafine gebruikt? Ik heb het middel 6 weken gebruikt en nu 3,5 week nauwelijks smaak.
    Ik hoop dat jullie dit lezen en er reactie op kunnen geven, want word nu al gek en ik eet nauwelijks!
    Groeten,Marit

    Reageer
    #8

    Ik heb nu hetzelfde Marit!
    Ik zou graag van je horen of het verdwenen was toen je stopte met de medicijnen.
    En of jij een goede tip hebt gekregen om het tegen te gaan.
    Ik heb nog 6 weken deze medicijnen te slikken
    Baal er erg van omdat echt alles vies smaakt.

    Groet,Loes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook ik heb na bijna 8 weken gebruik sinds 1 week volledig smaakverlies. Ik proef niets meer, niets smaakt meer en het enige wat ik proef is zout. Wat ik drink lijkt qua smaak nog het meeste op het middel wat je moet drinken voor een darmonderzoek. Vreselijk. Mijn arts heeft geen onderzoeken doorgevoerd. Zowel niet voor als tijdens het slikken van dit middel. Ik twijfel om door te gaan met het middel omdat ik bang ben dat mijn smaak misschien nooit meer zal terugkomen. En wat dan met de voetschimmel.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook, ivm schimmelnagel, terbinafine geslikt. Na zes weken kreeg ik ook last van smaak verlies. Alles wat je eet smaakt heel erg vies. kreeg in het begin het eten bijna niet door mijn keel. Ben daardoor ook enkele kilo's kwijt geraakt ( enige voordeel van dit product). Mijn leverwaarde is ook hierdoor gestegen en ben hiervoor onder controle.

    Een vriend van onze vrienden (gepensioneerde huisarts ) zei; je kan beter je nagel eraf laten halen. Je bent er vanaf en na een jaar heb je weer een normale nagel.

    Ik moet er niet aan denken dat ik maanden mijn smaak kwijt ben. Maar denk ik dat ik er toch aan moet geloven.

    Reageer
    #11

    Ik gebruik het middel nu 4 weken, maar ik zie nog geen verbetering van de nagels.
    Zal ik er wel mee doorgaan?

    Reageer
Reageer op: Terbinafine / schimmelnagels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief