Wond na wigexcisie

 • #1

  Hallo,
  Begin januari heb ik een wigexcisie gehad aan mijn grote teen. Na een week ging de wond ontsteken en heb ik antibiotica gehad. De antibiotica sloeg aan, maar nacde kuur begon de ontsteking weer. Er bleek een stuk nagelbed achtergebleven en 16 maart heb ik weer een wigexcisie gehad.
  Nu ben ik bijna 5 weken verder, maar er komt nog steeds vocht uit de wond. De wond zelf is rustig. Het ziekenhuis geeft als advies geen schoeisel, sokken of pleisters. Gewoon puur luchtdrogen. Wel 2x daags spoelen met water. Ik heb nu een week geen schoeisel, sokken of pleisters gedragen, en heb 30 min een schoen aangehad met een sok. Meteen begon de wond weer vocht te lekken. Het ziekenhuis zegt sldat zolang de wond verder rustig is en het vocht helder is, zij niets kunnen doen voor me.
  Wie heeft er een tip voor me zodat het wondvocht stopt? Ik kan namelijk al 5 weken mijn werkzaamheden niet uitvoeren...

  Reageer
  #2

  Ik slik trouwens 2-3x daags 2 paracetemol 500 en ibruprofen 600. Zonder doet de teen echt pijn.

  Reageer
  #3

  Ik denk met zulke moeilijke wonden dat je helemaal geen druk op deze voet mag hebben, en het inderdaad aan de lucht moet laten drogen. Dus geen schoenen, geen sokken, maar ik zou er ook niet mee lopen of met een kruk, zodat er geen spanning op de wond kan komen. Beter omhoog ook, zodat er niet steeds druk op komt.

  Dat is extreem, maar blijkt uit literatuur de beste manier om iets zsm te laten dichtgroeien. Kan wel een tijd duren. En ik zou de wond droog (en schoon) houden, geen water meer. Want dan blijft de wondomgeving te zacht om korstvorminh te krijgen.

  Balen voor je dit

  Reageer
Reageer op: Wond na wigexcisie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief