Zware eczeem op hande

  • #1

    Hallo,

     

    Mijn vriendin heeft zware eczeem op haar handen. Het jeukt constant, barst open en de huid is extreem droog. Er komt ook pus en vocht uit de wondjes.

    Ze heeft in 2016 in Nederland een steriode zalf gekregen, deze was heel zwaar en mocht ze maar 2 keer per dag op haar handen smeren. Na het smeren diende ze een andere zalf aan te brengen omdat de steroide zalf te zwaar was. Door deze zalf ging na een paar weken de eczeem volledig weg.

    Nu wonen wij sinds een aantal jaar in het buitenland en is de eczeem alweer een tijdje terug. De doktoren hier kunnen haar niet helpen. We zijn  ook al het volledige internet afgegaan. Ook contact opgenomen met de doktorspraktijk die haar in 2016 hebben geholpen, dit leverde ook niet het gewenste resultaat op.

     

    Ik hoop dat hier iemand toevallig weet wat deze zalf kan zijn.

     

    Ik heb bijgaand drie foto's bijgevoegd.

     

    Groeten,

    P

     

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Overigens hebben wij Bepanthen etc etc allemaal al geprobeerd, dit heeft geen enkel effect.

     

    Gr,

    P

    Reageer
    #3

    Er komen meer middelen in aanmerking. Het zou betamethason geweest kunnen zijn. Het is een behoorlijk zwaar middel, dat eigenlijk niet langer dan 2 weken gebruikt zou moeten worden. De oude huisarts/arts zou dat echter moeten kunnen nakijken. De bewaartermijn voor patiëntendossiers is in de regel 15 jaar.

    Reageer
Reageer op: Zware eczeem op hande


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief