Groeipillen op je 19e – 20ste? te klein?

 • #1

  Hallo allemaal. Ik ben een jongen van 19 jaar. Over een half jaartje word ik 20. Ik ben 173cm en wil graag wat langer worden, al is het maar 176cm. Kan ik dit nog bereiken door bij de huisarts groeipillen te vragen? Ik vraag het maar eerst op het forum of dit kan en of het nut heeft, want dan hoef ik mezelf niet te kijk zetten bij de huisarts als dit geen nut mocht hebben.

  Verdere info over mezelf: Ben vanaf mijn 16e-17e tot nu toe voor mijn gevoel misschien maar 1 of 2 cm gegroeid. Mijn moeder is 170cm en mijn vader is 176cm. Ik heb van mijn 12e tot mijn 15e aan kickboxen gedaan maar nooit met materialen getraint. Ik heb altijd wel normale slaap gehad. Ik heb altijd wel 12-13 uurtjes slaap gehad. De laatste 2 jaren is dit afgenomen tot misschien 10-11 uurtjes per dag. De laatste maanden 8 (dat moet ik uiteraard veranderen). Verder eet ik gezond en redelijk veel.

  Graag serieuze tips en adviesen.

  Reageer
  #2

  Jouw theoretisch haalbare eindlengte = (lengte vader, 176 + lengte moeder 172)/2 + 11cm (variatie ± 9cm) = 176-185 cm

  Om iemands lengte te kunnen beoordelen wordt deze vergeleken met zogenaamde referentiegegevens (groeicurves). Deze worden verkregen door een groot aantal kinderen en jeugdigen met leeftijden van 0 tot 20 jaar te meten.

  http://www.kindengroei.nl/site/index.php?id=36#c34

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de info! Dit is iets wat ik nog niet wist, bedankt. maar mn vraag is eigenlijk of groeipillen nog helpen om die lengte te bereiken? Want ik denk niet dat ik zonder hulp nog veel zal groeien aangezien ik sinds mijn 16e-17e even klein lijk te zijn gebleven voor mijn gevoel? Nog even voor de duidelijkheid; ik ben nu 19 en over 5 maanden 20?

  Reageer
  #4

  als iemand echt klein lijkt te blijven, dan zijn er inderdaad Injecties met een groeihormoon, maar dit moet voordat de groeischijven gesloten zijn.
  Deze injecties worden dan in het Ziekenhuis gegeven na onderzoek en een foto dus.
  Op jouw leeftijd zijn deze groeischijven gesloten en je kan dus ook niets meer nemen om te groeien, leg je er maar bij neer, je hebt een nette lengte.
  Brenda

  Reageer
  #5

  Je zou met je 19 jaar nog iets kunnen groeien, dat ligt eraan of je nog groeischijven hebt in je lange botten.
  Het via de huisarts verkrijgen van groeihormonen is ondenkbaar. Ten eerste heb je een normale lengte (ook al vind je het zelf klein), ten tweede zijn deze hormonen peperduur en worden alleen gegeven bij een echte groeiachterstand en dan nog bij voorkeur voor of in het begin van de pubertijd.

  Helaas, voor jou is het hopen op nog een paar centimetertjes of gewoon 173 cm accepteren.

  Kijk eens om je heen, er zijn echt vrouwen en mannen die kleiner zijn dan jij bent!

  Reageer
  #6

  Kan ik iniedergeval nog hopen/verwachten op 3 centimeters?

  Reageer
  #7

  Tuurlijk, maar wees wel reeel. En hoe belangrijk is lengte nou...?!

  Reageer
  #8

  Nou je kan je best wel klein voelen soms. Maar 3 centimeter is mogelijk?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  met een beetje stoere laars win je zo een paar centimeter.
  succes, Brenda

  Reageer
  #10

  En slanke kleding maakt langer... Ideeen te over. We hebben allemaal wat moet je maar denken en ik vind dat je met een kleine lengte niets te klagen hebt als ik hier zo eens op dit forum lees wat een problemen mensen allemaal hebben met hun gezondheid.

  Reageer
  #11

  Of gewoon nog drie centimetertjes groeien haha dan ben ik al blij

  Reageer
  #12

  Klopt het dat de rug zich rond je 20ste nog gaat uitrekken?

  Reageer
  #13

  Als je dat uit wetenschappelijke bronnen hebt, dan zal het wel kloppen.
  Voor de rest zijn er veel broodje aap verhalen.
  Je kunt ook oefenen met flink rechtop te lopen, dat scheelt ook zo een paar centimeters.

  Hoofd omhoog, schouders naar achteren, kijk zelfverzekerd en gelukkig. Je zult dan meer opvallen door een positieve uitstraling dan om het (vermeende) gebrek aan 3 centimeters!!!

  Reageer
  #14

  Of hoge hakken dragen... Grapje. Maar met kleding kun je ook veel doen, al blijft het een maskerade.

  Echt zelfvertrouwen maakt de kleinste mensen grootS..! En zelfvertrouwen verkrijg je door jezelf doelen te stellen, die doelen na te jagen en mocht je succes hebben, dan groei je innerlijk steeds een paar milimeter. Als je dat blijft doen val je op door je zelfverzekerdheid en trots. En dat vinden vrouwen echt aantrekkelijk!

  Reageer
  #15

  Ok, ik doe er nog een schepje bovenop: als je je werkelijk zo klein voelt, ga dan een dagje met ons op stap op een onbewoond eiland.
  We hebben de ongelovelijke lengte van 156 en 154 centimeters, wel vrouwen natuurlijk, maar je mag wel de hele dag naar beneden kijken en wij naar boven. Maar voor ons is dat niet zo erg want dat zijn we wel gewend. Hopelijk voel je na die dag spierpijn in je nek en verlang je er naar weer eens keer minstens op gelijke hoogte met iemand te kunnen converseren.

  Ja, ik zeur maar wat hoor.
  Maar geloof me: het geluk in jezelf zit echt niet in een paar centimeters.
  Denk daar maar eens over na!

  Reageer
Reageer op: Groeipillen op je 19e – 20ste? te klein?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief