Zwanger willen worden

  • #1

    Goedemiddag
    Ik wil graag zwanger worden. Maar ik ben diabeet type2. Waardoor het wat extra aandacht vraagt. Voor die tijd wil ik afvallen. Zodat mijn suiker en medicatie gebruik minder is.

    Klopt het dat tabletten schadelijk is voor het baby skelet?
    En dat een type 2 diabeet bij een zwangerschap, beter insuline kan gaan spuiten?

    Ik hoor graag tips voor oa het afvallen. En bewegen erbij.

    Reageer
    #2

    Het is verstandiger wanneer je naar een diëtiste gaat en het tevens ook bespreekt met de diabetes verpleegkundige of de huisarts

    Reageer
    #3

    Bij diabetes speelt insulineresistentie een grote rol. Het kan schelen om je voeding aan te passen. Teveel snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat je insulinehuishouding flink kan ontregelen. Beter dus zorgen voor wat meer complexe koolhydraten en die combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Door die combinatie worden de suikers langzamer opgenomen. Door een los koekje kan je bloedsuikerspiegel juist gaan pieken. Beter dus bruine rijst, pasta etc. Beweging vóór het ontbijt is het beste voor je hele metabolisme. Je zou eens kunnen googlen op insulineresistentie voor meer informatie.

    Verder zijn er nog stoffen die kunnen  helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Zo zijn stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 belangrijk maar ook stoffen als inuline (niet te verwarren met insuline), taurine, D-chiro-inositol en chroom. Chroom zit onder andere in edelgistvlokken. Als je goed voor je eigen gezondheid zorgt, komt dat de gezondheid van je toekomstige kindje alleen maar ten goede. Al dan niet gebruiken van medicatie alleen in overleg met je arts.

    Reageer
Reageer op: Zwanger willen worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief