Kalmeringsmiddelen

  • #1

    Geachte lezer,

    Ik ben een vrouw van 19 jaar oud. Ik ben al anderhalf jaar bezig met rijles en tot dusver ging dat best aardig. Zodra ik gestrest ben, gaat het een stuk minder. Nu mocht ik twee maanden terug afrijden. Ik heb een uurtje daarvoor nog met mijn rij instructeur gereden, dat ging perfect, totdat de examinator naast me kwam zitten. Ik kreeg een complete black-out, waarschijnlijk door faalangst. Het ging verschrikkelijk. In mijn hoofd zei ik tegen mezelf dat ik rustig moest blijven maar mijn lichaam raakte helemaal in schock. Ik zat zo te shaken dat ik mijn voet niet op de koppeling kon houden. Nu doe ik volgende week een faalangst examen en er hangt nogal iets vanaf. Ik ga namelijk in augustus een halfjaar naar het buitenland en dat kan uitlopen naar 9 maanden. Ik moet dit examen halen want over 9 maanden zou ik mijn theorie ook overnieuw moeten doen.

    Hieruit luidt mijn vraag: als ik iets van kalmeringsmiddelen zou willen krijgen  (die de rijbevoegdheid niet beïnvloeden) is het dan verstandig om dat op doktersvoorschrift te doen of kan ik ook simpelweg even langs de drogist of apotheek, in dat laatste geval: waar moet ik naar vragen/zoeken?

    Mvg, Me

    Reageer
    #2

    Ik zou je aanraden om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan je een betablokker voorschrijven.

    Reageer
    #3

    Je kan rescue remedie proberen. Dat geeft ontspanning zonder te versuffen. Zelf vind ik de 'night'-variant het prettigst. Daar val je niet van in slaap, zoals bij een slaapmiddel maar door een extra ingrediënt helpt hij om minder te piekeren.

    Wat ook kan helpen ontspannen is theanine. Er zijn nog wel meer natuurlijke middelen als Neuraston, Ruval, Passiflora complex, Nervovit Forte. Wel belangrijk om te zorgen voor een ontspannen ademhaling dus via je buik ademen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Iets in de sfeer van mindfulness of yoga is misschien ook wat.

    Als je toch al een wat stresserig persoon bent kan het verstandig zijn om daar wat aan te doen. Aan de emotionele oorzaken en aan de lichamelijke oorzaken. Zo is je dagelijkse voeding belangrijk. Snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en kunnen zo angsten uitlokken. Bij tekorten aan bepaalde stoffen, zoals magnesium, vitamine B en D ben je ook stressgevoeliger.

    Reageer
Reageer op: Kalmeringsmiddelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief