Menstruatie

 • #1

  Wat kun je merken aan je borsten tijdens je menstruatie?

  Reactie
  #2

  Pijn of gevoelige borsten en eventueel wat knobbels (niet heel harde), maar vaak wordt dat juist minder als de menstruatie voortzet.

  Reactie
  #3

  Oké, mijn borsten voelen hier en daar ook wat harder aan dan normaal. Kan dat ook door de hormonen komen?

  Reactie
  #4

  Ja zeker. Sorry was ik even vergeten te zeggen! Tijdens je menstruatie kan er van alles anders zijn aan je borsten door je hormonen, zoals gevoeligheid, bultjes en zeker in de pubertijd. Als je klachten echter na de menstruatie niet weg zijn kun je het beste even langs de dokter. Je kan dan misschien een ontsteking hebben. In sommige gevallen gaat het om borstkanker, maar dat hangt af van bijv. je leeftijd, erfelijkheid etc.

  Reactie
  #5

  Ik ben 15 maar maak me best wel zorgen aangezien ik normaal niet zo met mijn borsten bezig ben en dingen niet merk en zie en nu opeens voelen ze wat harder en ik heb pijn aan de zijkanten. Al 1 week ongeveer nu en zit nu op dag 2 van mijn menstruatie.

  Reactie
  #6

  Hou dan even in de gaten of het weggaat na je menstruatie en ga anders naar de dokter. Gezien je leeftijd is de kans op borstkanker haast onmogelijk, maar je moet het ook niet direct uitsluiten.

  Reactie
  #7

  Heb het er ook met mijn moeder over, maar borstkanker zit eigenlijk niet in onze familie en ik heb ook geen symptomen ervan dus ik twijfel of ik naar de dokter zou gaan. Voor nu idd beter even afwachten.

  Reactie
  #8

  Jazeker

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Menstruatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief