borstvorming bij man 19 jaar

 • #1

  Geachte forumlezers,

  Er is al een hele lang tijd een probleem die ik ervaar sinds mijn 15e. Ik heb namelijk borstvorming (tepels zijn vaak ingedeukt) waardoor mijn zelfvertrouwen enorm diep is gezonken afgelopen jaren tot deze diepte punt.

  Voor mijn 18e woonde ik nog bij mijn ouders en ben destijds naar plaatselijke huisarts  geweest en die gaf aan dat dit vaak moet wegtrekken rond mijn 18e. Kortom ik moest 2 jaar wachten. Je hoopt die 2 jaren dat het afzwakt, maar tevergeefs. Het is erger geworden en kan al (bijna) zeggen dat ik cup A heb. Wat ik niet verwachtte is dat ik uit huis ging rond mijn 18e en ben in de stad gaan wonen. Nieuwe huisarts en gelijk afspraak gemaakt toen ik zag dat mijn borstvorming niet minder werd.
  Ze vroeg hoe ik eet, slaap en natuurlijk sport. Aangegeven dat ik niet meer sportte, maar wel werk waar ik alleen maar loop en redelijk zware spullen verplaats. Eten is bij mij gezond en gevarieerd lactose vrij.  Haar mening en advies is dat ik beter tot mijn 23e moet gaan wachten zodat het dan over kan gaan. Heel leuk allemaal, maar ik durf mijn shirt niet uit te doen bij seks of bij zwemmen. Draag vaak vesten zodat het zo min mogelijk zichtbaar is. Ik krijg het idee dat ik dit van mijn vader heb, aangezien hij gezet is en ook borsten heeft. Kan ik bij mijn leeftijd van 19 dit laten weghalen en dat het zodanig ook wegblijft? Het hoeft ook niet zo plat als een plankje, maar het mag echt wel minder worden. Hormonen is eigenlijk geen optie, gaf de huisarts overigens ook aan dat het niet slim is om daar gebruik van te maken.

  Het eist nu zodanig zijn tol dat de relatie met mijn partner zo erg is dat hij het kenbaar heeft gemaakt dat mijn borstvorming echt een hinder wordt. Natuurlijk wordt mijn zelfvertrouwen meer de grond ingestampt, maar niet persoonlijk en gemeen bedoelt. Helaas merkt/ziet mijn partner het niet alleen, maar kennissen en vrienden zien het ook. Het gaat mij niet lukken om tot mijn 23e te wachten.

  Moet ik terug naar de huisarts aangezien het maar niet minder wordt maar zelfs iets erger? Vragen om verwijzing? Vragen om hormonen?

  Impressie van mijn huisarts:
  Als ik een allergie test wil aanvragen aangezien ik lactose vermijd, maar nog steeds last heb van klachten dan krijg ik het antwoordt 'Moet je zelf maar thuis uitpluizen waar je last van hebt en vermijden.'

  Hopelijk kan iemand mij goed advies geven.

  Reactie
  #2

  Veel mensen hebben door ons westerse eet- en leefpatroon te maken met insulineresistentie, wat weer ontregelingen van andere hormonen kan geven. Ook kan de balans tussen dopamine en prolactine verstoord zijn. Belangrijk is  om te zorgen voor een goed eetpatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse voedingssupplementen kunnen je hormonen ondersteunen. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied.

  Wat lactose betreft. Als je niet tegen melk kan hoeft dat niet direct vanwege de lactose te zijn. Zuivel is in meerdere opzichte minder gunstig voor je gezondheid. Zo zitten er veel exorfinen in. Rauwe melk is beter dan gepasteuriseerde.

  En zoek eens wat op over de werking van hormonen en neurotransmitters. Niet alleen je voeding maar je hele leefstijl is van belang.

  Als je misschien medicijnen gebruikt of hebt gebruikt, ook pijnstillers. Medicijnen werken ook ontregelend op je systeem.

  Reactie
  #3

  Borstvorming komt in de regel niet door een allergie. Laat je verwijzen naar een internist

  Reactie
  #4

  Borstvoeding is ook bij mij een bekend verschijnsel. Al sinds mijn jeugd heb ik hier last van. Probleem was dat bij gymnastiek op de basis en.middelbare school blote borst verplicht was dus camoufleren was onmogelijk. Maar na verloop van tijd merk je dat er nauwelijks nog op gereageerd wordt en mijn scepsis verdween als sneeuw voor de zon en ook op de plaatselijke gymclub liep ik gewoon in mijn blote borst. Sterker nu ik 68 jaar ben zwem ik heel.vaak en wekelijks volleybal.ik in.mijn blote borst en.ik moet niet aan een shirt denken omdat ik.een bezweet shirt gewoon vies vind. Ook ben.ik al.meer dan 40 jaar naturist, zodat ik gewend ben open en bloot met al mijn beperkingen te lopen

  Ik hoop, dat dit voor jou een steuntje betekent om met het gevoel af te rekenen. Laat gewoon bij zwemmen, sporten en.bij je vriendin je shirt uit. Ook in mijn relatie heb ik daar nooit iets over gehoord. Sterker straal.iets uit van:Ik heb borsten. Nou en, wie doet me wat. Als ik goed kijk heb jij een scheve neus of kromme benen. Heus het helpt. Mede daardoor ben.ik nu naturist. Ik eens je veel succes.

  Reactie
  #5

  Borstvoeding moet natuurlijk borstvoeding zijn

  Reactie
  #6

  Borstvorming dus....

  Reactie
Reageer op: borstvorming bij man 19 jaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief