angst nog steeds voor wiegendood

 • #1

  hallo ik ben een jonge moeder van 24 jaar ik heb een dochtertje van nu 3,5 jaar.. alleen ben ik nog steeds bang voor de wiegendood. ik sta bijna elke nacht 10 tot 15 keer per nacht op om te kijken of ze nog adem haalt. ik slaap gewoon niet meer. Ik weet dat de kans heel klein is maar kan het niet helpen. Wat raad u mij aan? wat moet ik doen, ben radeloos want zo stort ik in op een gegeven moment. Ik schaam me er erg voor mensen zullen wel denken dat ik gek ben maar ik kan het niet helpen..

  komt dit probleem voor bij meer mensen of begin ik door te draaien ๐Ÿ™

  Reageer
  #2

  jemig wat vreselijk voor je, daar moet je inderdaad vanaf.
  Wiegendood komt gelukkig echt veel minder voor dan vroeger, ook omdat we de risicofactoren wat beter kennen b.v. rokende ouders, te warm in bed, op de buik liggen, dit alles is niet goed. Maar dit slaat echt op kleintjes, wiegendood komt voor bij babies, die vergeten dan adem te halen.
  en bij hoge uitzondering bij kindjes van 1 jaar.
  Echt, met 3,5 jr. zijn ze sterk, kunnen de draaien en dekbed of dekens van zich af gooien. Op die leeftijd gebeurd het niet meer.
  probeer dit eens goed in je op te nemen: dat het echt niet meer voorkomt op die leeftijd, probeer van je kind te genieten en vertrouw erop dat het goed gaat.
  gaat dat lukken nu? anders hulp vragen en naar de huisarts voor jezelf.
  sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  met 3,5 jaar komt wiegendood niet meer voor
  als je toch zo blijft voelen zou ik naar een huisarts gaan en met hem bespreken waar je bang voor bent

  Reageer
  #4

  De incidentie van wiegendood is in ons land vanaf oktober 1987 sterk afgenomen, parallel aan de bestrijding van de gewoonte om zuigelingen op hun buik te laten slapen.
  Bron: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/24BCC390-DC80-4A5B-9890-71F670F66153/0/2005k3b15p057art.pdf

  Reageer
  #5

  Je bent niet de enige, ik ken iemand die ook heel bang hiervoor is en ook zo vaak aan het bed van haar kleine staat. zij heeft er echter wel psychische hulp voor gezocht. Ik zou jou willen aanraden om hier eens met je huisarts over te praten. Er kan vast passende hulp worden gevonden. Sterkte!

  Reageer
Reageer op: angst nog steeds voor wiegendood
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief