Verborgen reflux?

 • #1

  Ik twijfel of mn kindje van 2 weken reflux heeft. De ene keer denk ik nee toch niet en een andere keer wel. Maandag neemt een lactatiekundige contact met mij op maar ik wilde het toch alvast ook hier even vragen. Ik geef borstvoeding.

  Ze heeft regelmatig de hik, voor of na het voeden. Ze spuugt zo nu en dan, de ene keer ietsjes na de voeding en een andere keer meer dan 2 theelepels (zag op internet dat dit een richtlijn was?). Ik houd haar zo'n beetje 20 tot 30 minuten na het voeden rechtop. Er komt niet altijd een boertje. Leg ik haar sneller neer dan ligt ze heel onrustig en trappelt met haar beentjes. Ze is een gulzige drinker, ze kloekt het soms zo naar binnen dat ze zich verslikt, dat is tijdens de 1e borst. Ze hoest dan wat na. Soms heb ik het idee dat ze wat spuugt binnenslikt.

  Verder weet ik niet of dat sws bij een baby hoort maar ze maakt best veel lawaai in haar slaap als ze op haar ruggetje ligt. Ik heb haar hoofdje iets hoger liggen. Ze kreunt en steunt en soms loopt haar hoofdje wat rood aan. Misschien heeft ze dan krampjes? Of lijkt last te hebben van slijm waardoor ze wat snurkt soms maar niet altijd. Ze heeft verder keurige luiers, goeie poep en plasluiers.

  Heeft iemand een idee?

  Reactie
  #2

  Klinkt niet meteen als reflux

  Reactie
  #3

  Okee. Ben benieuwd. Hopelijk is dat niet zo. En wat betreft dat lawaai dat ze maakt tijdens slapen? Soms kreunen/snurken/knorren/grommen? Doen baby's dat?

  Reactie
  #4

  Die kunnen ook snurken hoor

  Reactie
Reageer op: Verborgen reflux?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief