luchtbel in de darmen

 • #1

  de kleine meid van mij heeft een luchtbel in haar darmen zitten.We hebben foto's laten maken en daar zagen we onlasting zitten met een luchtbel erachter. Omdat het nogal pijnlijk zoeken we iets wat helpt om haar er zo snel mogelijk vanaf te helpen.Wie weet wat er helpt??

  Reageer
  #2

  dat heeft de arts je toch wel verteld???

  Reageer
  #3

  nee, ze hebben gezegd dat het vervelend is en vanzelf over gaat. Maar hoe of wat dat wisten ze niet. Vandaar dat ik dat vraag>

  Reageer
  #4

  Dan lijkt het me, als ze eenmaal de ontlasting kwijt is, de lucht er ook wel uit gaat.
  Hoe oud is de kleine meid?

  Reageer
  #5

  Luchtbellen in de darmen zijn heel normaal, dat worden de welbekende windjes. het is pas een probleem als de kleine geopstipeerd is en erachter dus lucht ophoopt. De darm kan dan gaan uitzetten, en dat is niet goed.
  Obstipatie bij baby`s komt vaker voor en is goed te verhelpen.

  Reageer
  #6

  Opgelet voor 'valse constipatie'! Vaak bestaat namelijk nog de misvatting dat een baby na elke zoogbeurt automatisch 'kaka' doet. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ouders zich zorgen maken als hun baby zijn dagluier niet heeft bevuild. Maar geen paniek: zelfs als uw kind slechts één keer om de twee dagen zijn 'grote boodschap' doet, wil dat nog niet zeggen dat het geconstipeerd is.

  Als uw baby goed drinkt, niet moet braken en winderig is, maak u dan niet ongerust: de stoelgang kan perfect drie à vier dagen op zich laten wachten, zelfs iets meer als u borstvoeding geeft.

  We spreken van echte constipatie als de stoelgang zeldzaam is - minder dan drie keer per week - , maar ook als ze hard, droog (balletjes) en moeizaam is. Ook in dat geval hoeft u echter geen alarm te slaan: meestal gaat het om een onschuldig en voorbijgaand probleem. Ga na of de oplossing in de zuigfles goed gereconstitueerd en niet overgedoseerd is, en of uw baby genoeg drinkt, zeker bij warm weer.
  Geef hem hoe dan ook nooit uit eigen beweging een laxeermiddel.
  U kunt hem wel helpen om zijn darmtransit te verbeteren.

  Geeft u borstvoeding, eet dan meer vezelrijke producten: groenten en fruit.
  Zo niet, geeft hem dan eerst één koffielepel vruchtensap per dag, of verhoog de hoeveelheid die u hem gewoonlijk toedient.
  Is dat niet voldoende, geef hem dan magnesiumrijk mineraalwater of maak één of twee zuigflessen per dag klaar met magnesiumrijk mineraalwater.
  Is de voedseldiversificatie al begonnen, verkies dan vezelrijke producten (granen, bladgroenten, fruit, volkorenbrood).

  Blijft de constipatie duren of huilt uw baby van de pijn, dan moet u een arts raadplegen. Constipatie is immers de belangrijkste oorzaak van buikpijn bij kinderen. In dat geval is het nuttig om een laxeermiddel voor te schrijven om de pijn te doen overgaan. Bovendien moet de arts twee ernstige ziekten uitsluiten: een acute darmobstructie en de ziekte van Hirschsprung.
  Een acute darmobstructie is een spoedgeval dat een operatie vereist. De symptomen zijn: buikpijn, braken en afwezigheid van stoelgang en gassen.
  De ziekte van Hirschsprung, ook congenitaal megacolon genoemd, wordt veroorzaakt doordat er geen zenuwplexus is in de darmwand. Aangezien er geen darmperistaltiek is, kunnen de darmen de stoelgang niet uitdrijven. Die is meestal zeldzaam sinds de geboorte, terwijl er de eerste 24 uur na de geboorte geen meconium is uitgedreven (de eerste ontlasting die de baby na de bevalling loost). Als er geen complicaties zijn (obstructie of peritonitis), kan een dieet de darmtransit bevorderen, zo niet kan er rond 8 à 10 maanden een operatie overwogen worden.

  Reageer
  #7

  Maar hoe oud is de kleine meid nu eigenlijk?
  Ik wilde ook al een verhaal houden over baby's, maar dat heeft weinig zin.
  De kleine meid kan best 3 jaar zijn. Dan krijg je een ander verhaal.
  En hoe lang heeft de kleine meid niet gepoept?
  Hoe is de ontlasting noermaal?
  En hapt zij misschien op de een of andere manier lucht?
  Dus er is weinig van te zeggen als wij niet meer informatie krijgen!

  Reageer
  #8

  ze is 7 jaar

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo,hoe zijn jullie hier achter gekomen?
  wat waren de symptonen?
  mijn zoontje heeft ook heel veel last van buikpijn en huilt daardoor ook heel veel.
  mvg jenny

  Reageer
  #10

  Ha Jenny, hoe oud is jullie zoon? Hoe lang heeft hij dit al? Wat hebben jullie zelf geprobeerd? Zijn jullie al bij een (huis-, kinder-) arts geweest? Heeft hij ook andere klachten zoals eczeem, of veel verkoudheidjes, oorpijn? Kun je wat meer informatie geven?

  Reageer
Reageer op: luchtbel in de darmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief