Zwanger

  • #1

    hoi ik ben 15 jaar en zwanger. Ik wil mijn kind heel graag houden, alleen van mijn ouders mag dit niet want ze vinden mij te jong en omdat mijn moeder zelf is oogegroeid bij haar opa en oma wil ze het niet. Moet ik uiteindelijk de keus van mijn ouder nastreven omdat ik minderjarig ben of mag ik alsnog mijn eigen beslissing maken?

    alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Dat is een lastige beslissing. Je bent nog heel erg jong en zult zelf nog niet voor je kindje kunnen zorgen. Hier moet je dan wel goed over nadenken. Het klinkt allemaal leuk en spannend om een baby te hebben, maar het is ook een hele grote verantwoordelijkheid. Wie gaat er voor het kindje zorgen als je naar school bent? Waar haal je het geld vandaan voor voeding, luiers, kleding, babyledikantje en alle andere spullen ?

    Een abortus is een medische ingreep. Omdat je ouder bent dan 12 jaar, moet je zelf toestemming geven voor deze ingreep. Zonder jouw toestemming kan die niet worden gedaan.

    Reageer
    #3

    Inderdaad ben je jong maar dit had je niet gepland. Vervelend dat je thuis geen steun ontvangt.

    Ik zou hulp vragen hierbij. Zeker naar je huisarts. Die weet wel bij wie je moet zijn en wat je moet doen. Het is jouw lijf en jouw kind dus daar mag je zelf over beslissen, wat het ook wordt. Er zullen vast wel oplossingen voor zijn; met of zonder hulp van je ouders. Als je een hulpverlener hebt, kan die ook praten met je ouders. Een abortus is nogal ingrijpend. Moet je alleen doen als je er zelf achter staat.

    Reageer
    #4

    ik ben zelf gewoon bang dat als ik het nu weg laat halen ik daar heel veel spijt van ga krijgen. En diep in mn hart wil ik het heel graag houden en ben bereid alles daarvoor op te geven. Want heb gehoord dat een abortus ook de kans op vruchtbaarheid kan verminderen. En wil mijn keuze het liest niet laten beinvloeden door mijn ouders. Maar het blijft gewoon lastig nu ik weet dat mijn ouders het niet willen.

    Reageer
Reageer op: Zwanger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief