Resusfactor abortus

 • #1

  Beste heer, mevrouw,

  Vandaag heb ik een abortus laten uitvoeren (zuigcurretage met plaatselijke verdoving).

  Ik las online nog wat informatie na en zag toen dat het voor zo'n ingreep belangrijk is dat de resusfactor bekend is. Echter weet ik niet wat mijn resusfactor is en is deze in de kliniek ook helemaal niet bepaald.

  Ik was ongeveer 6 weken zwanger. Ik voel me nu prima, maar dien ik ongerust te zijn/hier iets mee te doen?

   

  Ik hoor het graag.

  Reactie
  #2

  Ik denk dat de resusfactor toch in een ander verband is gebruikt

  Reactie
  #3

  resusfactor is de negatief of positief bij jouw bloedgroep. Op zich is dat niet erg tijdens een eerste zwangerschap, en jouw partner is rerus positief. De bloedbanen van mama en kind zijn gescheiden. Maar als er bvb scheurtjes ontstaan in de placenta en er bloed gemengd wordt van een resus positief kindje, met jouw resus negatief bloed, dan maakt jouw lichaam antistoffen aan hiertegen.

  Nog steeds geen problemen daarmee.

  Pas bij een volgende zwangerschap kan het fout gaan. Als dat kind ook resus positief is, en er komt op één of andere manier vermenging met jouw bloed, dan gaat jouw lichaam nog meer antistoffen aanmaken en het kind afstoten, omdat het voor jouw lichaam iets is dat vreemd is.

  Meestal geven ze bij een resus negatieve mama na de eerste bevalling (en dus ook abortus lijkt mij) een inenting om dit alles tegen te gaan.

  Reactie
Reageer op: Resusfactor abortus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief