Doorbraakbloedingen

Online ZorgZus
 • #1

  Hi. Ik ben al zo'n 7 jaar aan de pil en heb nooit problemen (zoals doorbraakbloedingen) gehad. Een paar weken geleden kreeg ik opeens een mini doorbraakje van een paar dagen, met weinig bloed. Toen heb ik maar even een stopweek ingelast, had hem namelijk al 3 maanden doorgeslikt. Deze stopweek heb ik toen ingekort naar 4 dagen (had ik nog nooit eerder geprobeerd) maar toch leek het gewoon een 'normale' menstruatie van 7 dagen. Ik heb gewoon, zoals normaal, ongeveer 5 dagen lang gebloed, en daarna was het gewoon weer weg.

  Maar nu, 1 week na die korte stopweek, heb ik WEER een doorbraak! Deze doorbraak duurt al 2 dagen en wel zo erg dat ik ook echt tampons moet gebruiken. Heb ook een beetje buikpijn, wat ik normaal in een stopweek ook heb. Ook pak ik gewoon iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip de pil.

  Hoe kan dit...... Zou dit er echt aan liggen dat ik dus de stopweek had ingekort? Of kan het te maken hebben met andere factoren als stress? (ik ben aan het afstuderen, geeft veel stress). Of moet ik naar de dokter gaan?

  Reageer
  #2

  Dat is het gevolg van het doorslikken en dan vervolgens een te korte stopweek

  Reageer
  #3

  Oh oké. Ik vind het vooral raar omdat ik dit echt nooit eerder heb gehad in al die jaren (en ik regelmatig doorslik). Maar het zal dan wel komen door die ingekorte stopweek.

  Hoe lang kan zo'n doorbraakbloeding duren?

  Reageer
  #4

  Dat is moeilijk te zeggen. Kan varieren van 2-7 dagen en soms nog langer

  Reageer
  #5

  Pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding, hoe langer je gebruikt, hoe groter de kans op klachten.

  Reageer
Reageer op: Doorbraakbloedingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief