Voorvocht

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo, ik heb Eem vraag mijn vriend lag naakt met zijn piemel over mijn vagina te schuren,
  Kan ik nu zwanger worden?

  Reageer
  #2

  Als hij alleen over jou vagina heen schuurde en er niet in is gegaan kan dat echt niet. Sperma of voorvocht moet echt diep in je vagina komen voordat je zwanger kan worden.

  Reageer
  #3

  is er wel een kans dat er

  voorvocht mijn vagina binnen is gegaan

  Reageer
  #4

  Van voorvocht raak je in principe niet zwanger

  Reageer
  #5

  huh? In voorvocht zitten er toch ook spermacellen? Heb dat altijd geleerd tijdens bio?

  Reageer
  #6

  Zitten er spermacellen in voorvocht?

  Het is idd een eeuwig durende discussie met veel onduidelijkheid en daaruit voortvloeiend onzekerheid.

  Puur biologisch gezien bevat voorvocht geen spermacellen.

  Waarom dan toch iedere keer de waarschuwing?

  1. Een zeer lage concentratie van levende zaadcellen wordt in sommige onderzoeken aangetroffen in het voorvocht van mannen, om onbekende redenen.

  2. Niet iedere man is in staat het orgasme nauwkeurig genoeg aan te voelen. Dit heeft tot gevolg dat de ejaculatie al is gestart voordat de man het orgasme waarneemt. Dit is een veelvuldig voorkomend aspect vooral bij jonge onervaren mannen.

  3. In de praktijk wordt tot 15-40% van de vrouwen uit paren die alleen met coitus interruptus ( voor het zingen de kerk uit)werken binnen 1 jaar toch zwanger. Bovenstaande redenen kunnen dus de oorzaak zijn.

  vanuit de optiek van (seksuele) voorlichting is het handiger om aan te geven dat je ook van voorvocht zwanger kunt worden. Dat maakt het gemakkelijker, want als er voorvocht vrij komt (uit o.a. de klier van Cowper die ná de prostaat zitten) is een voorstadium van een orgasme en als je te laat bent dan komt de hele lading zaadcellen met het sperma naar buiten. De anticonceptiemethode "voor het zingen de kerk uit gaan" is vooral daarom onbetrouwbaar.

  Dat is dus de reden waarom (wij ) geleerd hebben dat er in voorvocht spermacellen zitten. Het is nl nauwelijks tot niet mogelijk vast te stellen of mannen het orgasme nou wel of niet tijdig aanvoelen.
  Bovendien draagt het bij (hopen we dan maar) aan een bewustwording omtrent veilig vrijen om zo ongewenste zwangerschappen en SOA´s de baas te blijven.

  Reageer
  #7

  dat klinkt wel  logisch ja, vooral als je het zo bekijkt.

  deze week ben ik de pil vergeten en ging mijn vriend dus ook 'voor het zingen de kerk uit' hij voelt wel aan wanneer hij een orgasme krijgt en dus klaar komt hij is nogal heel erg ervaren...(helaas wel) en voelt precies wanneer hij gaat klaarkomen maar hij trok zich 10/12 sec voordat hij kwam uit me moest hem zelfs nog aftrekken voordat hij kwam. Maar dit is dus gewoon veilig?

  Reageer
  #8

  Die vraag kan ik dus niet beantwoorden.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Voorvocht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief