Menstruatie ontregeld na Morning After Pil?

 • #1

  Hi,

  Op 25 oktober heb ik onbeschermde seks gehad, de volgende ochtend MAP genomen. Op 1 november begon mijn ongesteldheid, dit was een week te vroeg. Ik ben toen 12 dagen ongesteld geweest.

  Mijn cyclus duurt meestal zo'n 3o dagen, dus zou ik vandaag (1 december) ongesteld moeten worden. Meestal heb ik in de dagen voor mijn menstruatie al veel symptonen hiervan (pukkels, buikpuin, emotioneel), maar die heb ik nu ook niet.

  Vanmorgen een zwangerschapstest gedaan, deze was negatief.

  Is het normaal dat mijn tweede menstruatie uitblijft na het innemen van de MAP? Het lijkt erop dat mijn cyclus ontregeld is.

  Reactie
  #2

  Ja dat kan heel goed. de MAP kan dat wel veroorzaken

  Reactie
  #3

  Hallo, ik heb een vraagje.. Ik ben onlangs gestopt met de pil omdat ik na 15 jaar de pil geslikt te hebben graag wil weten hoe mijn cyclus normaal is. 13 tm 17 november had ik mijn menstruatie vanuit de laatste pil. Nu heb ik op 14 december (dag 32 van cyclus) onveilige seks gehad en meteen 15 december (17 uren na de seks) een MAP genomen. Ik weet niet of en wanneer ik een eisprong heb gehad omdat ik net gestopt ben met de pil en nog geen menstruatie heb gehad na het stoppen met de pil. Nu ben ik nog steeds niet ongesteld geworden en ik maak me erg zorgen. Voel me wel lamlendig (moe, buikpijn, rugpijn en soms beroerd) sinds ik de map heb genomen en dat duurt nu al een week.

  Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben? Ik zit nu al op dag 40 van de cyclus.. Een paar jaar geleden ben ik ook tijdelijk gestopt geweest met de pil en toen duurde het de eerste keer ongeveer 6 weken voor ik ongesteld werd.. wie kan me helpen?

  Reactie
  #1

  Dat is vraag die ik niet kan beantwoorden. De klachten die je hebt zullen door de MAP worden veroorzaakt. Waarschijnkijk ga je een onttrekkingsbloeding krijgen door de MAP.

  Reactie
  #5

  Bedankt voor je reactie. Hoe lang kunnen de klachten veroorzaakt door de map aanhouden ongeveer? Hierover kan ik nergens iets vinden.. en binnen hoeveel dagen vindt normaal gesproken de onttrekkingsbloeding plaats? Is dat dan niet de gewone menstruatie?

  Ik heb op 15 december voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan om te kijken of ik niet al eerder in de cyclus zwanger was geworden (was eigenlijk onmogelijk maar toch) en deze was negatief, ook heb ik diezelfde dag een ovulatietest gedaan en deze was ook negatief. Vervolgens heb ik de MAP ingenomen binnen 17u na de onbeschermde seks van de avond ervoor.

  Ik ben wel erg gestresst over dit hele gebeuren, kan het daardoor ook langer duren voordat ik menstrueer? Vanaf wanneer zou ik een test kunnen doen? Het vervelende is dat ik geen idee heb wat mijn normale cyclus zou moeten zijn omdat dit de eerste meer ongesteld na stoppen pil is.

  Reactie
  #1

  Doorgaans treedt de bloeding ongeveer 1 week na het nemen van de MAP op.Het is niet de menstruatie. testen kun je 2 - 2,5 week na de seks. Stress kan natuurlijk ook ivvloed hebben op je menstruatie

  Reactie
  #7

  Hoi, ik heb precies hetzelfde verhaal als het eerste. Hoelang kan het dan duren voordat je weer ongesteld wordt?

  Reactie
  #8

  map ingenomen 1 week eerder ongesteld geworden dan verwacht  en nu ben ik met de volgende cyclus 10 dagen overtijd? Test negatief... pfff

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  dat zak dan een gevolg van het gebruiken van de MAP zijn

  Reactie
  #10

  heb oook een tijd geleden de map geslikt (september) tot op heden niet meer ongesteld geworden. Zwangerschap is uitgesloten. Is dat normaal?

  Reactie
  #11

  ps. Ook de pil geprobeerd maar daar werd ik kots en kots misselijk van en ben per direct gestopt (dit was gister).

  Reactie
  #12

  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #13

  24 jaar

  Reactie
  #14

  Ga dan toch met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #15

  wat zou het kunnen zijn. De huisarts is langzaam moe aan t worden van mijn geklaag. Ze hebben nu de yasmin pil voorgescheven maar die durf ik niet te nemen door allrlei verhalen.

  Reactie
Reageer op: Menstruatie ontregeld na Morning After Pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief