rode huid en jeuk bij contact met water

 • #1

  Hallo,

  sinds een tijdje heb ik een vreemd probleempje.
  Als ik bv een kwartiertje ga zwemmen, en ik kom uit het water, ziet mijn buik rood, lijkt het licht gebobbeld (geen afgelijnde zwelling of zo) en het jeukt ook een beetje.
  Als ik me dan afdroog en een half uurtje wacht is dit weer verdwenen en heb ik er totaal geen last meer van.

  eerst dacht ik dat het misschien iets in het water was. Ik heb het het eerst opgemerkt bij het zwemmen in een kleine kleiput.
  Ik heb het echter ook al tijdens het douchen gemerkt, en zelfs een keer tijdens het wandelen in de regen (ik had mijn t-shirt uitgedaan om het droog te houden).

  Tot nu toe heb ik het vooral op mijn buik, maar ook mijn armen hebben er last van.
  Ik verbrand vrij gemakkelijk, maar dit is iets anders. als ik bv een tijdje tot mijn middel in het water ga staan, en mijn armen in het water laat hangen, ziet enkel het deel dat onder water zat rood, zowel het stukje buik dat in het water zat als mijn polsen en het stukje van mijn armen die onder water zaten.

  heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? ben ik allergisch aan water? dat lijkt me een beetje vreemd eerlijk gezegd.
  Of eerder iets dat veel in water voorkomt? (regenwater, leidingwater, rivierwater en meertjes)

  alvast bedankt voor enige informatie

  Johan

  Reageer
  #2

  Hoi Johan,

  Ik heb ongeveer hetzelfde. De laatste tijd krijgt ik ontzettend last van bultjes die jeuken tijdens/na het douchen. Ik zou niet weten of dit met zwemmen ook zo is aangezien ik dit al heel lang niet gedaan heb. Ik weet ook niet wat het is. Hoop dat iemand ons kan helpen?

  Groetjes,
  Sabine

  Reageer
  #3

  ik herken dit: ik krijg een rode huid met witte verdikkingen als ik in de regen heb gefietst of in een meertje heb gezwommen. de laatste keer na het zwemmen zelfs benauwd en licht in het hoofd.
  allergische reactie op temperatuurswisseling in combinatie met water, denk ik. wel vervelend, vooral omdat het steeds erger wordt.

  Reageer
  #4

  Hallo,

  dit heb ik een keer heel erg gehad, maar dat kwam doordat ik in een plas had gezwommen die ( bleek pas achteraf) vol zat met een soort alg.
  En iedere keer als ik ging douchen kwam de jeuk weer opzetten.

  Ik weet nog dat wij ons toen heel goed moesten inpoederen met menthol poeder.
  Dit heeft nog een paar dagen geduurd en toen was het over.

  Weet niet of het hetzelfde is, maar mischien ben je gered met menthol poeder.

  succes

  Reageer
  #5

  Probeer eens NAET-therapie. Met google wel te vinden.

  Reageer
  #6

  Mijn dochter heeft dit ook. Ik ben zo blij dat jullie dit ook hebben. Eindelijk herkenning.

  Zij heeft het bij het lopen/fietsen in de regen. Als ze in een zwembad/meer/zwembadje zwemt of het een binnen- of buitenzwembad is. Haar handen een tijdje onder de kraan houdt. Ze heeft het (nog) niet tijdens het douchen.

  Mij valt het op, dat het vooral de eerste keer is. Bijvoorbeeld ze springt in een zwembad. Als ze die dag er voor het eerst in springt, dan zit ze helemaal onder (die delen die onder water gaan). Als ze eruit is, is het naa een tijdje weg. Springt ze er later weer in, dan komen die bultjes niet meer. Gaat ze er de volgende dag weer, dan komen ze weer etc.

  Ik heb het idee dat het met temperatuursverschil te maken heeft.
  Maar misschien zie ik het wel verkeerd.

  Weet intussen iemand al of het een allergie is of iets anders?

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Hoi

  Ja ik heb er ook last van, maar dan alleen met rivierwater en zeewater enzv. Met douchen en gewoon zwembadwater heb ik er geen last van.

  Ik krijg er ook rode huid van en het jeukt en na een tijdje verdwijnt het ook.

  Zou er een zalf/creme hiervoorzijn?

  groetjes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja, hiervoor kun je antihistaminica voorgeschreven krijgen. Maar dat lost het probleem niet op, het verhelpt alleen de symptomen.

  Als je in algemene zin gezonder gaat leven, dus gezonder eet, meer beweegt en niet rookt en drinkt, zul je zien dat de klachten langzaam over zullen gaan en wegblijven.

  Reageer
  #11

  Mijn dochter van 15 heeft deze wateralergie ook heel fel.ze sport veel maar door de allergie aan haar eigen zweet wordt dit bijna onmogelijk.blijkbaar is ze toch niet alleen.echter we vinden geen oplossing.ze is nu pas gestart met accupunctuut.heeft niemand enige oplossing?

  Reageer
  #12

  Aquagenic urticaria, also known as water urticaria and aquagenous urticaria, is a rarely diagnosed form of physical urticaria. It is sometimes described as an allergy, although it is not a true histamine-releasing allergic reaction like other forms of urticaria. The defining symptom is a painful skin reaction resulting from contact with water. This may also be the effect of different temperatures of water, such as cold or hot and can flare with chemicals such as fluorine and chlorine.

  Bron/Lees verder:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Aquagenic_urticaria

  Reageer
  #13

  Zelfs op Valentijnsdag kan de Britse Rachel Prince haar verloofde Lee Warwick niet zoenen, omdat ze met een erg zeldzame waterallergie kampt.

  Lees verder:
  http://www.artsenapotheker.nl/patient/nieuws/id149619-vrouw-kan-verloofde-niet-zoenen-door-waterallergie.html

  Reageer
  #14

  In mijn jeugd kreeg ik altijd tijdens en na het zwemmen (altijd in chloorwater) en ander contact met water (wassen, regen) een hevige rode jeukende huid (overal), dat dan na een uur na het zwemmen weer over was.
  Ik ging toen met mijn moeder naar de huisarts (1968 of zo).
  Die schreef een drankje voor dat ik 14 dagen moest gebruiken (1 lepel per dag of zo).
  Daarna heb ik er nooit meer last van gehad. Ik was genezen!
  Vroeger waren artsen kennelijk nog geneesheren. Tegenwoordig weten ze niets meer op geneeskundig vlak, maar weten alles over hoe hun geldbuidel gezond te houden!!

  Reageer
  #15

  Nou ben gelukkig niet de enige met deze probeel ik dacht dag ik buitenaards was

  Reageer
Reageer op: rode huid en jeuk bij contact met water
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief