Uitslag van Benzoylperoxide????

  • #1

    Hallo, ik gebruik benzoylperoxide voor acne op mijn GEZICHT. Ik heb nu opeens uitslag in mijn NEK. Kan dat met het gebruikt van Benzoylperoxide te maken hebben?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Heb je de bijsluiter gelezen?

    In de bijsluiter staat: [i]De volgende bijwerkingen kunnen optreden: roodheid van de huid, branderig gevoel, jeuk, schilfering, kloven, overgevoeligheid voor licht en allergische reacties. Indien bij u of uw kind één van deze bijwerkingen optreedt, stop dan met het gebruik van dit product en neem contact op met uw apotheek of (huis-)arts.[/i]

    Reageer
    #3

    Halo,

    Dat kan zeker en vast. Ik heb namelijk het zelfde probleem voor de moment.
    Ik gebruikte ook een zalf tegen acné die ik s avonds moet aansmeren.
    De dag erna had ik rode vlekken in m'n gezicht. Tegen de avond aan zij de vlekker erger geworden en jeukte ze enrom.
    De ochtend erna was m'n gezicht wat gezwollen en ben ik meteen naar de dermatoloog gegaan.
    Zij heeft me een anti allergie medicatie voorgeschreven en een cortisonen zal die de huidirritatie moet doen herstellen.

    De rode uitslag is al een pak minder ( 1 dag erna) maar m'n gezicht is nog wel wat gezwollen maar dat zou door de cortisonen zalf zijn.

    Probeer toch maar een afspraak te maken bij de huisarts of dokter want benzoylperoxide kan je terug vinden in meerder zalfjes voor acne. Het is best aan te raden deze niet meer te gebruiken als je effectief allergisch zou zijn.

    Veel succes X

    Reageer
    #4

    Aan Marie:
    Hoe heet dat medicijn tegen de allergie?

    Reageer
    #5

    Dit soort medicijnen tegen allergie wordt een antihistaminicum genoemd.

    Reageer
    #7

    Ik heb het product gekocht bij de kruidvat met de gedachte dat het een ontschuldige crème was die de kleine puistjes uit zou drogen. Nou niet dus.. mijn gezicht zwol na een zodanig op dat ik een week niet het huis uit durfde te gaan. Het leek wel of er een rubbere laag over mij huid was ontstaan. Het jeukte enorm en voelde extreem droog aan. De dokter zag gelijk dat het een allergische reactie was en schreef antiallergie voor samen met paraffine zalf 10%. Na een week was mijn huid weer als voorheen!

    Reageer
    #8

    @Ikie, bij puistjes zou ik vooral beginnen bij de binnenkant: voeding -suiker en zuivel vermijden en bepaalde vitaminen, mineralen en vetzuren. Ook zorgen voor natuurlijke ontstekingsremmende middelen. Voor de buitenkant zijn er wel natuurlijke middelen. Paraffine sluit de huid af.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gister voor het eerst benzac gebruikt. Mijn huid is nu rood en brand enorm. Wat voor crème moet ik erop smeren? Dit is toch een allergische reactie?

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Beter niets smeren maar koelen met een vochtig koud washandje en toch maar even je huisarts bellen.

    Reageer
    #11

    Zondag gebruikt en maandag ging het nog wel. Wel een reactie maar het was te doen. Dinsdag werd het heftiger en branderig en veel jeuk. Woensdag stond ik op met een mega zwelling tot aan mijn ogen. Net de huisarts gebeld voor medicatie. Ik raad dit niemand aan!!
    Wat moet ik doen? wat moet er opgesmeerd worden of juist niet?

    Reageer
Reageer op: Uitslag van Benzoylperoxide????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief