HELP: reactie na injecties allergovit

 • #1

  Hallo,

  Sinds ik vorige week woensdag 01-10 injecties heb gehad met allergovit (immuuntherapie tegen graspollen en boompollen) ben ik helemaal niet in orde.

  Afgelopen woensdag 01-10 ben ik onwel geworden na de prikken met Allergovit.
  Symptomen waren benauwdheid en licht gevoel in hoofd, armen en benen.
  's avonds na het nuttigen van wat noten ben ik weer erg benauwd geworden, zo erg dat ik niet durfde te gaan slapen omdat ik bang was te stikken.
  Verder had ik ook weer dat licht gevoel in mijn hoofd, armen en benen en geen uitslag of jeuk.

  Afgelopen zondag ging het weer mis na het eten van wat noten. Weer die benauwdheid en het gevoel om flauw te vallen. Volgens de artsen niks aan de hand met mij en geen noten-allergie.

  Nu na 1,5 week ben ik nog steeds niet in staat om weer te werken. Heb bijna de hele dag een licht gevoel in mijn hoofd/ duizelig waardoor ik zonder steun geen grote stukken kan lopen.
  Ik ben overgevoelig geworden voor veel etenswaren, maar dat is nog te overzien.

  Ik kan pas 28okt terecht bij de allergoloog, tot die tijd is ze op vakantie. Mijn arts kan weinig doen omdat die me doorverwijst naar de allergoloog omdat dit een allergische reactie schijnt te zijn.

  Ik heb het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd, wil gewoon weten wat er aan de hand is en hoe dit opgelost kan worden.

  HELP: weet iemand hier raad op?

  Alvast hartelijk dank,

  Maris

  Reageer
  #2

  Er is klaarblijkelijk nu geen oplossing voorhanden. je kunt beter worden niet zomaar toveren. Wees verstandig en neem dus maatregelen.
  Tja, wat wil je anders doen dan het agens vermijden. Geen noten, geen pollen en andere dingen dus vermijden.
  Een immuun-behandeling kan eventueel later met je allergoloog gestart worden.
  Houd wel goed de vinger aan de pols, zorg dat je een histamine-pen bij de hand hebt voor als het echt te gek wordt. Pas goed op jezelf.

  Reageer
  #3

  Hallo, ik heb nu al 2 injecties gehad van 0,1ml
  Bij de eerste had ik dus een hele rode en dikke onderarm en veel jeuk.
  Maar nu heb ik ontzettend veel last van een druk in de oren en hoofd, en veel last van oorsuizen.
  Is dit misschien een reactie van de allergovit injectie's

  Reageer
  #4

  Ongelofelijk, omdat de dokter op vakantie is, word u niet geholpen? Is het niet zo dat de huisarts heeft geconstateerd dat de klachten niet ernstig zijn?

  Weet u eigenlijk wel wat het geneesmiddel doet? Hoe het werkt? Allergovit is een desensibilisatie medicament met een kleine hoeveelheid van de stof waar u allergisch voor bent. De bedoeling is dat langzaam ongevoelig wordt gemaakt voor deze stof. U krijgt de stof in toenemende hoeveelheden toegediend zodat uw lichaam kan wennen aan de prikkel. Uw eigen afweer wordt hiermee gestimuleerd op een normale wijze met de indringer om te gaan in plaats van de hevige allergische reactie waar u last van heeft.

  Het is dus logisch dat u na de eerste behandeling klachten krijgt zoals u die gewend bent als u spontaan met de stof waarvoor u allergisch bent in contact kwam.

  Reageer
  #5

  Ik vroeg me af of dit het eerste jaar is dat u allergovit gebruikt?

  Ik heb het zelf 3 jaar gedaan en vorig jaar had ik 2 spuiten gehad en toen voelde ik me ook niet goed worden. Dat was voor mij echt de druppel. Na ik weet niet hoeveel spuiten heb ik nog steeds last van hooikoorts dus het werkt gewoon niet bij mij.

  Had telkens een dik ei op mijn arm en het kost ontzettend veel tijd. Ik vraag me eigenlijk af of er mensen zijn bij wie het wel geholpen heeft.

  Reageer
  #6

  Ja, dit is het eerste jaar dat ik begonnen ben.
  Moest er ook mee stoppen.

  Reageer
  #7
  Hidden Content

  Ik heb nu 2 injecties gehad. Vorige week donderdag in mijn linkerbovenarm en afgelopen woensdag in mijn rechterbovenarm. Beide keren heb ik last van hele rode opgezwollen jeukende plekken. De reactie van vorige week donderdag heeft geduurd tot en met afgelopen maandag. 1 dag geen last gehad (dinsdag) en nu dus de 2e injectie. Ik kon niet goed slapen van de jeuk, dus wel wat vervelende injecties.

  Reageer
  #8

  Bijwerkingen komen zelden voor bij Allergovit injecties, maar soms treden er inderdaad lokale of algemene reacties op. Je arts kan, als dat nodig is, de juiste maatregelen nemen.

  Informeer je arts hoe de vorige injectie is verdragen. En lees goed de bijsluiter, want daar staat altijd belangrijke informatie in.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: HELP: reactie na injecties allergovit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief