Rode vlekken rond ogen & Neus

 • #1

  Goedendag,

  Ik heb nu al een lange periode (zo’n 8 maanden) last van rode plekken rondom mijn ogen, neusplooien en mond. Het komt op in aanvallen en het zit er in 1 dag en duurt soms zeker wel 2 weken todat het verdwijnd. Ik heb al hormonenzalf & lanette zalf gekregen van de huisarts, deze werkt wel tegen de vlekken naast mijn neus, maar ik heb het idee dat niks help tegen de vlekken rond mn ogen. Ik heb ook een allergietest gedaan waaruit verschillende ingriediente kwamen waar ik allergisch voor zou kunne zijn maar bij alles wat ik controleer zitten deze ingriedienten er niet in. Heeft iemand hier verstand van?

  Reageer
  #2

  Hiii,

  Heb je al gekeken of er niet toevallig stofjes zijn (kruisreacties) die je ook beter kan vermijden als je voor een bepaalde stof allergisch bent? Misschien zit er dan toch iets in de producten die je gebruikt.

  Ik heb soms ook zulk exceem. Maar niet zo groot. Meestal op mijn oogleden, achter mijn oor en soms ergens anders op mijn lichaam. Omdat ik ook allergisch ben voor pleisters was de plakkertjes test in het ziekenhuis niet helemaal betrouwbaar. En ben ik dus ook nog zoekende naar wat nou welke allergische reactie veroorzaakt.

  Wat ik nu doe is alles testen in mijn armholtes en pols. Dus ik smeer nu 1 of 2 dagen bijv. een klein beetje shampoo in mijn linker armholte en pols en rechts mijn haarlak en dan kijk ik of ik een reactie krijg. Meestal krijg ik dezelfde dag nog een allergische reactie en soms duurt het 1 dag. (Helaas ook soms van allergene vrije producten) Het is een gedoe maar dan weet je wel wat je in ieder geval niet kan gebruiken. En dan kan je evt. kijken wat voor ingrediënten er precies in de producten zitten waar je niet tegen kan en die dan vergelijken met elkaar of je een overeenkomst ziet.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat je snel van je exceem af bent!

  Succes!

   

  Reageer
Reageer op: Rode vlekken rond ogen & Neus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief