Allergie van tandpasta? Slijmen

 • #1

  Hey

  Ik was benieuw of er nog meer mensen last hebben van slijmen na het tandpoetsen. Tijdens het tandenpoetsen maak ik ook veel slijmen aan en erna blijf ik een dikke prop voelen in mijn keel die ik maar niet weggeschraapt krijgt. Al eens met limucine geprobeert en keelspray zelfs met keel te grogelen gaat het niet weg.  Ik heb heel lang zitten zoeken naar de oorzaak maar het blijkt dus de tandpasta te zijn. Op internet vindt ik allergien erover dat het misschien komt door de schuimvorming van de tandpasta, of door de muntsmaak of ik denk in mijn geval door fluoride.  De meeste mensen hebben klachten als sliertjes in hun mond en kokhalzen maar ik heb meer een opgezette keel. Ik heb gezegd tegen mijn tandarts dat ik wss allergisch ben aan fluoride maar ze zegt dat het heel slecht is om zonder te poetsen voor de beschermlaag.

  Is dit een veel voorkomend probleem? Ik zou er graag vanaf willen zijn!

  Reageer
  #2

  In tandpasta zitten natuurlijk meerdere ingrediënten waar je op kan reageren. Een meer natuurlijke tandpasta geeft misschien minder klachten. Fluoride is beter in natuurlijke vorm, zoals in roggebrood. dë fluoride in tandpasta is niet zo gezond, onder andere voor je pijnappelklier. Voor je gebit zijn allerlei voedingsstoffen belangrijk, zoals molybdeen dus ik zou vooral zorgen voor volwaardige voeding en misschien wat voedingssupplementen. Heb zelf een tandpoeder dat helpt om je tanden te remineraliseren.

  Reageer
  #3

  Dag catootjes

   

  Bedankt voor de informatie, ik heb bij de holland&barrett al een natuurlijke tandpasta gekocht. Ben hem nog aan het testen of het beter zou zijn.

  Die tandpoeder vanwaar heb jij die gehaald?

  Reageer
Reageer op: Allergie van tandpasta? Slijmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief