Zonneallergie en zonnesteek

  • #1

    Hallo,

    Sinds 3 jaar heb ik ontzettend last van zonneallergie, wat in de eerste weken van de zomerzon altijd gecombineerd gaat met een zonnesteek.
    Ik heb er tot nu toe alles aan gedaan bij de eerste nederlandse zonnestralen, bedekte kleding, factor 50, pilletjes, creme, maar helaas help niets.
    Als ik 1 dag de zon in ben gegaan hoe bedekt ik ook bekleed ben, zit ik onder de blaasjes en gaat dit altijd gepaard met een aantal dagen goed ziek zijn van een milde zonnesteek.
    Ik vroeg me af of meerdere mensen hier last van hebben en wat zij er tegen doen!

    Reageer
    #2

    Bij een zonneallergie kan sprake zijn van tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Verder zorgt zonlicht voor het vrijmaken van histamine, waardoor je kan gaan niezen of huidklachten kan krijgen. Histaminerijke voedingsmiddelen mijden en je darmflora verbeteren kan dan schelen in je klachten. Bepaalde medicijnen, cosmetica, parfums. Oestrogeendominantie, verergerd door pilgebruik, kan ook allergische klachten uitlokken. Daarbij berooft hormonale anticonceptie je lichaam van diverse vitaminen en mineralen, waaronder zink, wat belangrijk is voor je hormonen en immuunsysteem.

    Reageer
    #3

    Beste mensen, ik en sinds 2 jaar last van een soort bultjes/ blaasjes op mijn handen. Dit is vaak alsnog buiten ben geweest met mooi weer en in de zon ben geweest. Ik dacht zelf aan zonnenallergie. Maar als ik opzoek ziet de huid er veel ernstiger uit. Weet iemand andere symtomen? En is t slecht voor je?

    Reageer
Reageer op: Zonneallergie en zonnesteek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief