Allergische reactie srand/zee/meren

  • #1

    Ik heb een vreemd verschijnsel ;-). Als ik in de buurt van de zee kom (zeg enkele honderden meters) dan krijg ik een allergische reactie op mijn hele lichaam. Vooral handen, voeten, liesstreek, oksels, oren en oogleden (dus de dunne huid).

    Indien ik naar strand wandel en langs de zee loop op zo'n 10-20 meter afstand dan voel ik dat mijn lichaam begint te reageren. Ben ik een tijdje verder weg van de zee dan worden de allergische reacties weer minder. Reacties zijn vochtblaasjes onder de huid en ontstekingen. Ik heb de afgelopen jaren proefondervindelijk vastgesteld dat het niet door de zon komt (zwembad en zon gaat prima) maar echt door de nabijheid van zee en strand (en ook grote meren).

    De enige reden die ik kan bedenken is dat er in zeewater iets zit dat bij verdamping van het water zelf achterblijft en een soort fijn stof vormt dat kan opwaaien waar ik op reageer. Afschermen van mijn lichaam met plastic folie, dragen van een grote afsluitende wielrenbril en vaak douchen helpt namelijk merkbaar. Slikken van pillen zoals Reactine heeft een wat remmende werking.

    Moet er niet aan denken wat er gebeurt als ik in zee zou belanden... Vakanties naar kuststreken zijn voor mij taboe.

    Het vreemde is ook dat het ook bij grote meren gebeurt zoals wanneer ik langs het Gardameer loop op bijv 10 meter afstand. Rara, wat kan hiervan de oorzaak zijn?

    Reageer
    #2

    Het ligt niet een het verdampen van zeewater, want het Gardameer is een binnenmeer met zoetwater.  Maar een verklaring voor dit zeer vreemde verschijnsel heb ik helaas ook niet.

    Reageer
    #3

    Ben net terug van weekje Mallorca, ga vanmiddag naar de dokter voor consult. Had vanmorgen daarbij ook nog rode bultjes over mijn halve lichaam. Overigens ben ik ook erg allergisch voor bijna alle commerciële zalfjes met als enige bekende uitzondering de Neutral huidcrème. Kan me ook niet insmeren met zonnebrand in de zomer, geeft zelfde reactie als die bij de zee.

    Reageer
    #4

    Het is in ieder geval een allergische reactie. Vraag aan je huisarts een verwijzing. Oor een allergoloog.

    Reageer
    #5

    Allergische reacties kan je vaak het beste van binnenuit behandelen. Zoals de lever ontgiften, goede voeding, tekorten aanvullen. Door tekorten kan je soms ook  heviger op bepaalde stoffen reageren.

    Bepaalde stoffen als magnesium, msm en vitamine C kunnen de allergische reacties enigszins verminderen. Misschien een idee om op natuurgeneeskundig gebied advies te vragen. Soms kunnen daar verrassende dingen uitkomen, zoals een supplement dat een alternatief genezer me gaf, waardoor mijn nek binnen een uur meer ontspannen was.

    Wat ik me bij de zee kan voorstellen dat het met het zout of met jodium te maken heeft. Aan zee zijn ook meer negatieve ionen, die op zich juist gezond voor je zijn, maar door je eigen gezondheid misschien teveel kan zijn. Wat betreft zonnebrand zou je middelen kunnen proberen met minerale filters.

    Reageer
    #6

    Het middel dat je noemt werkt tegen de histamine. Histaminerijke voeding vermijden kan schelen, net als je immuunsysteem versterken.

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Is hier ooit iets uitgekomen bij de huisarts over wat dit is?

    Ik heb zelf nu sinds kort ook een allergie die zowel in meer water als in zeewater opspeelt, erg vervelend. Ook heb ik er inderdaad al last van als ik een tijdje langs de zee wandel, zonder het water aan te raken.

    Ik ben op dit moment in het buitenland en dus niet in de mogelijkheid om naar mijn huisarts te gaan.

    Reageer
Reageer op: Allergische reactie srand/zee/meren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief