Medicinale Wiet

"/> Medicinale Wiet - Medische Forum - Dokter.nl

Medicinale Wiet

 • #1

  Beste Mensen op het Forum,

  Ik zou graag medicinale wiet willen krijgen, máár ik heb geen idee hoe het werkt.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik het legaal gewoon MAG?

  MVG
  Spades

  Reageer
  #2

  Als een patiënt een geldig doktersrecept heeft voor medicinale cannabis kan hij/zij de medicinale cannabis met dit recept in elke openbare apotheek van Nederland bestellen. De apotheek krijgt de medicinale cannabis binnen 24 uur (behalve in het weekend) aangeleverd voor verstrekking aan de patiënt. Apotheken kunnen het middel ook in voorraad hebben. Voor alle geneesmiddelen geldt dat de huisarts ze mag voorschrijven in gevallen die hij zinnig vindt. Dat geldt ook voor medicinale cannabis. Als uw arts medicinale cannabis wil voorschrijven, dan mag het dus gebruikt worden voor andere aandoeningen dan die waarvoor het BMC heeft geadviseerd. Maar let op: wat geldt voor andere geneesmiddelen geldt ook voor de medicinale cannabis: gebruik een geneesmiddel enkel voor de voorgeschreven aandoening en ga niet zelf experimenteren. Consulteer altijd eerst uw arts!

  http://www.cannabisbureau.nl/ned/faq.htm#vraag190
  http://www.mediwiet.info/indexnl.html

  Reageer
  #3

  Blowen beschadigt niet alleen het korte termijn geheuegen, sinds vandaag is officieel bekend dat het testikel-kanker veroorzaakt.

  Reageer
  #4

  Ehm...officieel bekend...als een onderzoek gebaseerd op een dusdanig kleine sample een correlatie ziet...is 't dan een feit?

  Reageer
  #5

  Ik vind dit een hele goede vraag. De interpretatie van medisch wetenschappelijk onderzoek is een wetenschap op zich. Hoe komt u aan uw informatie? Wat is uw bron? Ik zou het interessant vinden deze discussie hier te voeren.

  Reageer
  #6

  Wij, vierdejaars farmaciestudenten, zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met het gebruik van medicinale cannabis. Gebruikt u dit en zou u ons uw ervaringen willen vertellen, zou u dan op dit bericht kunnen reageren. Dit is in het kader van het ontwikkelen van een folder over medicinale cannabis. Het betreft een termijn van 2-3 weken, dus als u snel kunt reageren, graag. Bij voorbaat dank.

  Reageer
  #7

  Heb je n goede reden om dit als medicijn te gebruiken b.v. een hernia, of reumapijnen, dan kan het wel. Maar dan nog kan het alleen via je huisarts geregeld worden. Je kunt niet zonder recept dat als medicijn gaan halen bij een aphotheek. Er zijn gewoon heel veel regeltjes. En eer je dat in handen hebt, zijn er door de huisarts toch heel wat vragen die je moet beantwoorden en je arts wil echt duidelijkheid hebben over je chronische aandoening. Dus n ziekte die je dan toch al je hele leven moet dragen en waar je erg veel pijn van hebt want t word voorgeschreven als pijnstiller. Dus met n gegronde reden regel je het alleen met je huisarts. Maar die gaat toch ook kijken naar die jaren ervoor in je onderzoeken en dossier etc dus geef je weinig kans van slagen.

  Reageer
  #8

  snotneus

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Medicinale Wiet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif