Roken is erfelijk

 • #1

  Roken blijkt een genetisch bepaalde tabaksverslaving. Dat zeggen althans Europese wetenschappers. Zij hebben ’deze nieuwe waarheid’ ontdekt en hun bevindingen gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.
  Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door de Europese Commissie. De onderzoekers hebben aangetoond dat de verandering van een bepaald gen van invloed is op ons rookgedrag. Mensen met dit ’gemuteerde’ gen hebben daardoor 30 procent meer kans op longkanker. Ongeveer de helft van de Europeanen bezit een variant van het ’rookgen’. Dit zorgt er niet voor dat zij sneller met roken beginnen, maar wel dat zij moeilijker met roken kunnen stoppen.
  Roken is met een half miljoen tabaksdoden nummer 1 op de lijst van onnodige sterfgevallen binnen de Europese Unie.

  Reageer
  #2

  Dat is fijn om te lezen. Ik rook en kan er niets aan doen dat ik niet kan stoppen. Roken zit in mijn genen. En ik maar denken dat ik slap ben en geen doorzettingsvermogen en geen wilskracht! Bedankt!

  Reageer
  #3

  Zo'n gen is natuurlijk niet alles bepalend. Als je wilt kun je wel degelijk stoppen, dat gen bepaalt jouw keuzes niet. Zoek anders eens begeleiding (bijvoorbeeld via http://www.stapsgewijs.net).

  Reageer
Reageer op: Roken is erfelijk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief