Pijn na overgeven, door drank

  • #1

    Hallo,

    Woensdagavond ben ik vol aan de drank gegaan met wat vrienden. Na een aantal flinke glazen, moest ik heel erg kotsen, ik was wel 2 uur bezig ook al kwam er niks meer uit.

    De volgende dag werd ik wakker met pijn in mijn middenrif. Alsof er een mes in mijn borst zit. Als ik heel hard ademhaal voel ik ook meteen mijn borst. Deze pijn is constant.

    Iemand een idee van wat het is, of het snel over gaat of hoe ik ervan af kom?

    MVG E

    Reageer
    #2

    Drank maakt meer kapot dan je lief is ; - ) bij deze dus je middenrif, denk dat je de boel gekneusd hebt en misschien wat spieren beschadigd.
    heeft ff tijd nodig.
    ehhhh niet meer zoveel drinken maar.
    het beste Brenda

    Reageer
    #3

    De maaginhoud is heel erg zuur (dus met een lage ph als je scheikunde hebt gehad). Zuur is een agressieve stof waartegen de maag goed bestand is maar de slokdarm niet. Als er dus maaginhoud terug de slokdarm ingaat verbrand de wand van de slodarm en onstaan er schaafwondjes. Dat voel je dus, want dat doet pijn. Hetzelfde geldt voor alcohol, dus de pijn zal best wat hevig kunnen zijn. Als je dit vaker doet, kun je op den duur meer schade aan de slodarm oplopen, maar een enkele keer herstelt zich in de loop van de volgende dagen. Even vervelend dus maar ik hoop verder zonder gevolgen voor je. Mocht de pijn toch ondraaglijk zijn of erger worden, of als je je gewoon zorgen maakt, ga dan even naar de huisarts. Beterschap gewenst in ieder geval.

    Reageer
Reageer op: Pijn na overgeven, door drank


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief