2e keer gestopt met wiet maar deze keer word ik continue wakker s’nachts?

 • #1

  Ik was vorig jaar Oktober na 13 jaar flink hevig dagelijks wiet roken (joint = wiet + tabak) gestopt, en naast flink wat afkijkverschijnselen werd ik toen niet s'nachts keer op keer wakker (ik had toen gelukkig een slaap monitor aangesloten die dit bij kon houden). Helaas had ik dat 3 maanden volgehouden en sindsdien rookte ik weer hevig elke dag 5 maanden lang.

  Ben nu voor de 2e keer gestopt met wiet en zit bijna in week 2, maar deze keer word ik s'nachts continue wakker en heb dan ook moeite met weer in slaap vallen. Aan mijn slaapkamer omgeving is niks veranderd, heb een goed kussen en goede kwaliteit matras die tevens per november vorig jaar nieuw is.

  Door wiet kreeg ik wel snel flink honger in de avond en ik at toen altijd zo'n suiker wafel (suiker is slecht voor het slapen maar oke..), nu ik nog wel redelijk trek heb in de avond eet ik een gekookt eitje een uur voor het slapen. Ik val snel in slaap maar word dus continue wakker.

  Heb ook weer mooie dromen en flinke nachtmerries net als toen, maar ik werd daar toen niet wakker van en nu wel.

  Kan iemand mij vertellen hoe dit kan en wat ik er aan kan doen?

  Reageer
  #2

  kort antwoord helemaal niks

  ik had het ook het vervaagt met de tijd zet hem op !

  Reageer
  #3

  Zorgen voor evenwichtige voeding plus wat voedingssupplementen. Zo kunnen stofjes als magnesium en vitamine B je zenuwstelsel ondersteunen. Snelle suikers dus beter vermijden. Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
  #4

  Er zijn trouwens ook bepaalde aminozuren die kunnen helpen maar is een beetje persoonlijk. Zou wel zorgen voor voldoende eiwitten en dus zeker niet die zoetigheid.

  Reageer
  #5

  Ik slik net als de vorige keer glycine en multivitamine alleen snap gewoon niet waarom ik juist nu wel last heb van keer op keer wakker worden en de vorige keer niet. Heb 5 maanden hevig gesmoked sinds December 2021 in tegenstelling tot 13 jaar! bij de eerste keer dat ik stop, je zou zeggen dat ik dan juist eerder die problemen moet krijgen dan nu..

  Maandag ben ik overigens 2 weken gestopt ^^

  Reageer
Reageer op: 2e keer gestopt met wiet maar deze keer word ik continue wakker s’nachts?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief