E sigaret

 • #1

  Goedeavond iedereen.

  Ik ben ongeveer 1 week al gestopt met roken van sigaretten. Dit is behulp van een E sigaret. Zo'n E sigaret moet je vullen met een vloeistof (E lequid).

  Ik was dus aan het dampen met mijn E sigaret, en ik had iets verkeerd gedaan want ik ken daar nog niet zo heel veel van. Wat het probleem was, ik was aan het dampen en opeens komt er redelijk wat E lequid in mijn mond. Dit smaakte super vies!!

  De avond zelf nog begon ik een raar gevoel te hebben in mijn mond... Heel de tijd een droog gevoel en een kleine tinteling aan mijn tong. Dingen smaken ook niet meer zo goed, en als ik damp dan proef ik niks meer van die smaak die er in zit.

  Als ik wat drink water bijvoorbeeld. Dan krijg ik nog geen 2 seconden later terug een droog gevoel in mijn mond. Terwijl er wel speeksel in mijn mond zit.

  Ik ben redelijk bezorgt want het begint een beetje erger te worden met de dag. Maar ik denk niet dat mijn mama naar de dokter direct gaat willen...

  Kan iemand mij zo snel mogelijk helpen?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet

  Jordy

  Reactie
  #2

  ik denk toch dat het goed is om naar de dokter te gaan. De olie zelf is schadelijk voor de gezondheid en kan nogal wat problemen veroorzaken.

  Reactie
  #3

  Het is al veel beter, ben ook wat verkouden. Had gesproken met een verpleegster. De tante van mijn vriendin. En ze zij dat kan door de verkoudheid komen die droge mond door een verstopte neus.

  Toch bedankt ūüôā

  Reactie
  #4

  Pfff ...
  Er zijn 2 ernstige aandoeningen voor rokers.
  1. je krijgt te veel rommel in je longen, daar kun je longkanker van krijgen.
  2. je neemt te veel nicotine en dat is enorm slecht voor je vaatwanden.
  Al het andere is gerelateerd, de meeste artsen lullen ook maar wat, maar deze twee dingen zijn serieus en de basis voor alle andere problemen.
  De E-sigaret voorkomt long-schade iv.m. teer etc.
  De E-sigaret bevat nicotine en kan wel helpen dat te verminderen, maar dan moet je de dosis wel flink terug draaien na verloop van tijd. Voor vaat/hart patienten helpt een e-sigaret niet. Je krijgt nog net zoveel nicotine binnen. Tenzij je de nicotine afbouwt. Voor long problemen helpt de E-sigaret wel. Er zit geen teer in. Elke arts zal zeggen beter niet, maar ja, artsen zijn ook maar mensen en die genieten ook wel eens van het leven (hoop ik).

  Reactie
  #5

  ik rook vanaf m'n 14 zware van nelle ben nu 35 ben sinds anderhalve week overgestapt op elektrisch roken en geen gewone sigaret meer aangeraakt ook geen behoefte meer aan. Nou zou ik toch echt heel graag willen weten of dat nou echt beter voor me is. Ik weet dat beidde slecht zijn maar wat is dan de minst erge van de twee.

  Reactie
  #6

  Daar zijn de meningen over verdeelt. De gezondheidsrisico's en problemen van de E-sigaret zullen pas over een aantal jaren duidelijk worden.  Er is nu nog te weinig onderzoek gedaan en beschikbaar.

  Reactie
  #7

  @Tandor,

  Lange termijn effecten zijn inderdaad nog niet bekend omdat het nog niet zolamg bestaat. Echter, de esigaret is volgens onderzoekers - welke zijn aangesteld door de Engelse overheid - 95% minder schadelijk dan tabak! Dat is nogal wat. Sterker nog, ik kwam laatst biologische liquids tegen   iets met Greenstar welke in Duitsland gemaakt wordt.. Dat gaat de goede kant op lijkt mij! Verder ben ik gestopt met roken door dampen en nu ook gestopt met dampen. Nicotine afbouwen had ik geen enkele probleem mee!! Ik dampte op het laatst 0 mg en dat is dus zonder nicotine. Groet, Johan

  Reactie
  #8

  Sorry hoor, maar als je jezelf er een beetje in verdiept hebt, dan is het toch wel duidelijk.
  Een E-sigaret wordt gevuld met vloeistof en daar zit dan een bepaalde hoeveelheid nicotine in. Er zijn ook vloeistoffen zonder nicotine.
  Bij een e-sigaret krijg je geen teer meer binnen, maar wel nicotine. Dat gehalte kun je zelf bepalen. Als je loopt te klooien en onhandig bent, dan kan het zijn dat je een deel van de vloeistof direct binnen krijgt. Dat kan zorgen voor een overschot aan nicotine.
  Teer is slecht voor je longen, nicotine is slecht voor je aderen (ik ga even heel kort door de bocht). Een electrische sigaret helpt dus alleen tegen de problemen ten gevolge van teer. Het kan helpen tegen nicotine als je die stof afbouwt. Dat kan door mengen, dat kan door bestellen van oplossingen waar minder nicotine in zit.
  Soms werkt het beter dan pleisters, maar bedenk dat je wel je longen spaart, maar niet de rest van je organen, met name je bloedvaten en dus ook je hart. Nicotine is dodelijk voor je bloedvaten en dus ook voor je hart. Ik spreek uit ervaring en ben er nogal nuchter over.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: E sigaret
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief