(Te) lage stem

  • #1

    Ik heb altijd al een lage/ zware stem gehad. Ik vind dit best vervelend aangezien ik een vrouw ben. Ik weet niet of mijn stem zich ooit zal verhogen.
    Weet iemand waarom ik zon lage stem heb en hoe kan ik het verhelpen?

    Reageer
    #2

    Je zou bij de huisarts een verwijzing kunnen vragen voor de KNO arts. Die kan kijken of er iets met je stembanden aan de hand is

    Reageer
    #3

    Nee, een stem zal zich over het algemeen niet ‘vanzelf verhogen’.
    Mogelijke oorzaken van een zware stem:

    • hyperandrogenisme
    • natuurlijk diepe stem
    • verkeerd gebruik van de
      stembanden

    Bij hyperandrogenisme maakt een vrouw teveel androgenen aan, bijvoorbeeld in haar eierstokken of bijnieren. Hierdoor kan ze een zware stem krijgen. Over het algemeen is er dan ook sprake van acné, een vette huid, overbeharing en soms ook onvruchtbaarheid. De effecten van testosteron op de stembanden kunnen niet teruggedraaid worden. Bij een natuurlijke diepe stem kan een logopediste helpen.

    Raadpleeg bij medische klachten altijd een arts!

    Reageer
    #4

    Goede info van Iemand.

    Als je teveel mannelijke hormonen zou hebben valt dat wel bij te sturen met de juiste voeding en bepaalde supplementen. Mocht het aan de orde zijn bij jou kan je eens googlen op insulineresistentie.

    bij mijzelf zit het wat raar in m'n lijf. Gewrichten die wat los zitten en spieren die niet goed samentrekken. Hierdoor ook een wat lagere stem, maar alleen als ik op een bepaalde manier praat.

    Reageer
Reageer op: (Te) lage stem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief