Verstopte neus, geel snot en stinkt.

  • #1

    Hallo allemaal.

    Ik heb sinds een maand last van een verstopte neus waarbij geel en rood snot vrijkomt als k het snuit, het lijkt ook wel of me snot aanmaak verdriedubbeld is. Ook stinkt het heel erg.
    Vaak word ik s' ochtends wakker doordat me neus verstopt zit en dan kan ik niet meer slapen omdat het zo vol zit. Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Ben je al bij de huisarts geweest? wat zei de huisarts ervan?

    Een verstopte neus kan heel erg veel zijn, van een verkoudheid, tot een allergie of bijvoorbeeld poliepen. Geel snot zou op een bacteriële infectie kunnen wijzen. Dat de klachten vooral 's morgens optreden zou kunnen wijzen op een allergie, maar het kan ook komen doordat je overdag voldoende ademt en daarmee de ademweg vrijmaakt. Het stinken lijkt erop te wijzen dat er een 'rottings' proces gaande is, en dat zou weer kunnen wijzen op een ontsteking in de holten, een sinusitis dus.

    Heb je andere symptomen van een voorhoofdsholte ontsteking? (Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijholteontsteking)

    Heb je het aan twee kanten, of alleen maar aan een kant?

    Ga naar de huisarts. De huisarts kan de neus onderzoeken en een diagnose stellen.

    Reageer
    #4

    Beste Bernd.

    Ik ben nog niet bij de huisarts geweest omdat ik dacht dat het niet nodig zou zijn. Vandaar dat ik hier informatie kwam halen. Ik heb al gekeken bij eerdere topics hierover maar die komen half over met mijn probleem.
    Want ik heb geen druk onder me ogen of hoofdpijn etc.
    Verkoudheid kan het ook nie zijn want dat heb ik pas gehad en toen het over was had ik deze symptomen nog niet. Maar wel geel snot met bloed en het stinkt verschrikkelijk.
    Het ergste zit in me rechterneusgat, en links wat minder.

    Reageer
    #5

    [quote] Maar wel geel snot met bloed en het stinkt verschrikkelijk.
    [/quote] Dat kwam een paar weken na me verkoudheid.

    Reageer
    #6

    Ik heb hier ook sinds enkele dagen last van, heel dik geel/groen snot wat echt vreselijk stinkt, maar ik heb ook zoals in dat wikipedia artikel een drukkende pijn rond mijn linker oog. ik loop ook de hele dag mijn neus te snuiten en elke keer is het zakdoekje helemaal vol, ik heb alleen vandaag al van 9 tot 12 bija 2 pakjes volgesnoten, weet iemand of ik daar zelf iets aan kan doen of toch maar een bezoekje aan de huisarts brengen?

    Reageer
    #7

    Klinkt als een voorhoofdsholteontsteking. Een voorhoofdsholteontsteking ontstaat door een voortdurende acute sinusitis. De oorzaken hiervan kunnen verschillende zijn, vandaar dat de beste behandeling bij de één, een hele andere is dan bij een ander. Belangrijk is bij een acute ontsteking van de bijholten hard snuiten te voorkomen want daarmee pers je bacteriën in de holten. Zorg voor een goede afweer dus een fitte conditie. En geef de holtes voldoende frisse lucht, bijvoorbeeld door te stomen.

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt, dan zal ik proberen niet zo hard te snuiten, en ik ga zo even stomen.
    Ik heb net ook even in de medische encyclopedie gekeken bij voorhoofdsholteontsteking, en daarin staat dat het opsnuiven van zout water ook kan helpen?

    Reageer
    #11

    Hoi hoe is het verder gegaan? Ben je er vanaf. Ik zit nu ook in het zelfde situatie. 6 weken geen verbetering, huisarts herft antibiotica geschreven. Kijken of het helpt

    Reageer
Reageer op: Verstopte neus, geel snot en stinkt.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief