Nierbekkenontsteking

Je nieren zijn enorm belangrijk. Je hebt ze nodig om te leven. Je nieren verwijderen afvalstoffen. Ze zorgen voor genoeg vocht en zout in je lichaam. Regelen je bloeddruk en maken hormonen aan die zorgen voor voldoende rode bloedcellen. Ze houden je lichaam gezond. Bij een nierbekkenontsteking is de wand van je nierbekken ontstoken. Vaak is de oorzaak een verwaarloosde blaasontsteking.

Maak jij je zorgen over de pijn in je rug in combinatie met de koorts en denk je dat er meer aan de hand is? Neem in dat geval altijd contact op met je huisarts!

 

Symptomen nierbekkenontsteking

  • Koude rillingen.
  • Misselijkheid.
  • Hoge koorts.
  • Rugpijn.
  • Pijn bij het plassen
  • Troebele urine of bloed in je urine.

 

Meepraten over nierbekkenontsteking

Nierontsteking

Een nierbekkenontsteking kan er voor zorgen dat je plotseling erg ziek wordt. De pijn in de rug kan sterk zijn. Maar de pijn kan ook sluimerend zijn.

Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp nierbekkenontsteking? Dan kan dat op het forumonderwerp Nieren, blaas & urine.

Nieren, blaas & urine forum >>

 

 

Meer informatie over nieren

Nierbekkenontsteking

Gezonde nieren zijn van levensbelang en de impact van en nieraandoening kan erg groot zijn. In veel gevallen kan een aandoening worden voorkomen.

Wil jij meer informatie over nieren en nierziektes? Over symptomen, oorzaken en behandelingsmethodes? Dan kunnen de artikelen over nieren wellicht interessant voor je zijn.

Nieren blaas & urine nieuws >>

 

 

Meer informatie over nieren

Nierstichting NederlandNierstichting Nederland werkt aan concrete oplossingen om nierschade te voorkomen en de genezing van aan nieren gerelateerde ziekten te voorkomen.

Op de site van Nierstichting Nederland vind je meer informatie over nierziekten en hulp aan slachtoffers.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief