Weghalen of houden

Online ZorgZus
 • #1

  Inmiddels is mijn relatie over, komt ook echt nooit meer goed. Ik heb er lang over na gedacht wat ik nu moet doen.. Met verschillende mensen/vrienden over gepraat maar ze zeggen allemaal dat het mijn keuze moet zijn.

  Ik weet dat het heel zwaar gaat worden zeker omdat ik er alleen voor sta. Ik heb een afspraak gemaakt bij de abortuskliniek, ik weet dat ik van te voren nog de echo zie en de vraag of ik het zeker weet. Dus ik kan altijd nog terug. Ik heb een vaste baan en eigen woonruimte. Kan ik dan nog wel gewoon blijven werken en hoe zwaar zal het vallen? Ik ben bijna 25. Volgende week heb ik de afspraak en ben dan 11 weken, ben benieuwd wat ik op de echo ga zien en of ik het dan nog kan.

  Moet ik naar mijn gevoel of naar mijn verstand luisteren?
  Wat als ik hierna nooit meer kinderen kan krijgen.

  Reageer
  #2

  Goedenmorgen,

  Ik ben een meisje van 19 jaar en nu 10 weken zwanger. Dit was niet gepland maar ik kies er toch voor om het te houden. Je moet jezelf afvragen of je het over je hart zou kunnen krijgen om het kindje weg te laten halen. En bedenk dat het hartje ook al klopt nu. Ik denk dat als je er echt voor gaat dat het wel goed komt. Praat er vooral over met vrienden en familie en zij zullen je ook steunen.

  Groetjes,

  Reageer
  #3

  Dat is een moeilijke beslissing...en daar kan je niemand echt raad in geven.

  Wat als ik hierna nooit meer kinderen kan krijgen.

  Dat is een vraag die je eigenlijk niet moet stellen. Er is geen reden om daar vanuit te gaan.
  En niemand kan in de toekomst kijken...

  Reageer
  #4

  Tandor dat klopt. Zo zijn er heel veel vragen waar ik nu geen antwoord op kan krijgen. Wat ik wel vind is, hoe moeilijk ook.. je kunt beter spijt hebben van een abortus dan van een kind op de wereld zetten. Ik probeer er echt dit weekend uit te komen want na het weekend heb ik de afspraak.

  Er zijn gewoon dingen waar ik misschien tegenop zien maar ook dat wordt beter. Ik wil niet koste wat kost het kind houden voor mezelf ik wil dan wel dat het een fijn en leuk leven heeft. Maar het zal nooit broertjes of zusjes van dezelfde vader krijgen.

  Is dit wel een situatie waarin je een kind geboren mag laten worden ? Misschien valt het allemaal wel mee maar misschien valt het als alleenstaande ook wel zwaar tegen. Wat ik ook ga kiezen, er is geen weg meer terug.

  Reageer
  #5

  Helaas zullen er inderdaad veel vragen onbeantwoord blijven. Ga in ieder geval uit van je gevoel....doe dat waarvan jij denkt dat het beste is...
  Ik wens je sterkte met het nemen van deze moeilijke beslissing

  Reageer
Reageer op: Weghalen of houden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief