Buratta/bufel in Italië "/> Buratta/bufel in Italië en risico op listeria - Medische Forum - Dokter.nl

Buratta/bufel in Italië en risico op listeria

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi John, sorry hier ben ik weer met een vraag. Ik ben in Italië op vakantie. We koken in de accommodatie dus dat voelt veilig. Vanavond toch uit eten geweest en uitgebreid advies gevraagd aan een Engels sprekende dame tav het eten ivm de zwangerschap. Zij gaf aan dat al hun kazen gepasteuriseerd zijn. Het is een goed restaursnt begreep ik dus ik vertrouwde erop ze adviseerde ons een buffel/burrata. Daarna nog een gerecht waarbij ze benadrukte dat de groente gekookt is dus niet rauw. Ik vertrouwde hierop tot we bij dessert aankwamen en ze aangaf dat er geen alcohol in tiramisu zit en de ei gepasteuriseerd is :S sorry maar dit geloof ik gewoon niet: heb natuurlijk die tiramisu niet gegeten maar die buratta wel. Ik twijfel of die echt gepasteuriseerd was en zo spijt dat ik het heb gegeten. Mocht het toch rauw zijn, hoe groot is het risico op listeria? En hoe snel merk je dat je besmet bent? Ik ben nu 24 weken zwanger. Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Dat was gepasteuriseerd! Je moet daar niet zo over stressen. En de kans dat je rauwe groente in een restaurant krijgt uit een tuin waar dan katten los rond lopen is toch wel heel erg ver gezocht.

  Reageer
  #3

  Hallo, bedankt voor de reactie. Nee die groente zat goed daar maak ik me niet druk om! Maar die buratta… ook al zei zij dat het gepasteuriseerd is ging ik twijfelen door haar tiramisu verhaal. Vandaar mijn twijfel en zorgen. Stel dat het toch niet gepasteuriseerd is hoe groot is het risico dan op listeria? Alvast bedankt

  Reageer
  #4

  Die is gepasteuriseerd. Burrata wordt het hele jaar door geproduceerd. De verwerking gebeurt met de hand en omvat de volgende eerste stap:

  De productie van burrata begint met de pasteurisatie van de melk

  Reageer
  #5

  Burrata wordt het hele jaar door geproduceerd. De verwerking gebeurt met de hand en omvat de volgende eerste stap:
  Melkverwarming. De productie van burrata begint met de pasteurisatie van de melk . Die is dus gepasteuriseerd.

  En in de Tiramisu zit zo weinig alcohol dat het geen enkel probleem is als je zwanger bent.

  Reageer
  #6

  Hoi John, ah super bedankt voor de uitgebreide info! Weet je ook hoe het zit met buffel mozarella en of buratta van buffel? Zoals ik al zei we zijn in Italië en op de kaart stond “bufalo” maar het zag eruit als een buratta dus iets (buratta of mozarella) van buffel. Geldt deze info ook daarvoor?
  Ik weet dat ik extreem overbezorgd ben maar jouw reacties geven me wel geruststelling al snap ik wel dat mijn vragen soms ook vervelend zijn. Bedankt!

  Reageer
  #7

  In de meeste gevallen wordt er niet eens Marsala of Amaretto gebruikt maar een smaakstof

  Reageer
  #8

  Ook de mozarella is gewoon gepasteuriseerd

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Geniet van je vakantie EN van je zwangerschap. En de volgende keer gewoon wat Tiramisu eten. Dat kan 100% zeker geen kwaad

  Reageer
  #10

  Erg bedankt voor de antwoorden. Ik twijfelde ook nu Zwangerhap app van Voedingscentrum aangeeft dat het in het buitenland anders kan zijn maar jouw extra info geeft wel geruststelling ik zag zelf net ook op de site van RIVM dat listeria risico zeer klein is (over het algemeen). Nogmaals bedankt voor jouw tijd

  Reageer
  #11

  Erg aardig bedankt! Ik ben in de zevende hemel dat ik zwanger ben van ons kindje maar ik voel me zo verantwoordelijk dat er niets gebeurt dat ik te veel doordenk en me druk maak! Ik probeer er wel echt op te letten.

  Reageer
  #12

  Mijn partner is ook enorm blij ermee maar vind mij wel erg vermoeiend sinds de zwangerschap (snap ik ook ergens)

  Reageer
  #13

  Maak er geen strafkamp van 😂
  Alcohol gebruiken moet je natuurlijk niet, maar dan gaat het wel om alcohol drinken. Alcohol in voeding zoals Tiramisu is geen probleem. Geniet en maak je niet zo druk.

  Reageer
  #14

  Haha je hebt gelijk, erg bedankt!:)

  Reageer
Reageer op: Buratta/bufel in Italië en risico op listeria
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif