Pil, ongesteld, negatieve zwangerschapstesten: toch zwanger?

  • #1

    Hallo

    Ik zit met een grote bezorgdheid en zou deze graag delen op dit forum in de hoop enige geruststelling te krijgen.
    Ik ben 30, single en heb momenteel absoluut geen kinderwens. Ik ben begin dit jaar voor een 5-tal maanden gestopt met de pil (wegens toch geen seks), maar dan terug herbegonnen in juli. In september (dit nu 12 weken geleden) heb ik seks gehad met een kennis, weliswaar zonder condoom, maar toen nam ik al terug de pil. Ik heb er ook geen enkele overgeslaan. Hij is die avond ook niet klaargekomen. Daags na de seks kreeg ik echter menstruatie-achtige krampen, hoewel het nog het moment niet was. Ik ging er van uit dat dit wellicht het gevolg was van een heel eind zonder seks. In oktober hebben we nogmaals seks gehad (9 weken geleden), ditmaal kwam hij wel klaar. Maar ook nu slikte ik trouw de pil. De zeurende klachten in mijn onderbuik zijn tot op de dag van vandaag wel nog steeds aanwezig. Ik heb reeds 3x mijn menstruatie gehad in de stopweek van mijn pil. Deze verlopen heel normaal (een ruime hoeveelheid bloed, niet minder dan anders), tussentijdse bloedingen heb ik op geen enkel punt gehad. Door de aanhoudende krampen in mijn onderbuik ben ik echter beginnen vrezen dat ik misschien toch zwanger kon zijn. Ik heb ook nog andere ‘symptomen’ die lijken op een zwangerschap, zoals vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten (verdwijnt wel tijdens de stopweek), hoofdpijn. Door mijn vrees zwanger te zijn ben ik natuurlijk wel erg gefixeerd geraakt op deze symptomen, die ik misschien ervoor ook wel had maar minder acht op sloeg. Om zeker te zijn heb ik 4 weken geleden een zwangerschapstest gedaan. Deze was negatief. De buikpijn bleef echter en door vele reacties op fora te lezen was ik bang dat de test vals-negatief kon zijn. Ik heb vorige week opnieuw een test gedaan, maar deze bleek terug negatief (ook geen lichtroze streepje, niks).
    Ik vraag me nu af of het alsnog mogelijk is dat ik zwanger ben? Dat zou dan nu 12 of 9 weken moeten zijn. Is het mogelijk dat een zwangerschapstest nog steeds vals-negatief is? Ik heb ook de indruk dat ik wat bijgekomen ben, maar dit kan ook wel te wijten zijn aan een iets ongezondere levensstijl de laatste maanden. Eigenlijk valt elk symptoom afzonderlijk te verklaren, maar door de aanhoudende lage buikpijn en mijn extreme angst voor een zwangerschap maak ik er misschien meer van dan het is?
    Wat denken jullie? Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Het is toch wel zeer onwaarschijnlijk dat je zwanger bent

    Reageer
Reageer op: Pil, ongesteld, negatieve zwangerschapstesten: toch zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief