Zwanger?

  • #1

    ik ben heel erg bang dat ik zwanger ben, ookal heb ik nog nooit seks gehad (ik heb zelfs nog nooit een vriendje gehad). Ik ben de laatste tijd enorm duizelig en misselijk. Verder heb ik ook steeds een opgeblazen gevoel in mn buik, ik heb ook het idee dat mn buik dikker is geworden. Ook is het zo dat als ik langs mn navel knijp (naar binnen in mn huid) dat ik er dan een ‘buis’ voel. Ik ben er echt heel erg bang voor, ook omdat ik nog minderjarig ben en omdat de symptomen er heel veel oplijken. Ook ben ik al sinds mei niet meer ongesteld geworden.

    Reageer
    #2
    • Je hoeft niet bang te zijn. Om zwanger te worden, heb je echt een man/jongen nodig die met zijn penis sperma in je vagina brengt. Anders kan je onmogelijk zwanger zijn. Je kan beter naar de huisarts gaan hiermee, die kan onderzoeken waarom je niet ongesteld wordt. Maar zwanger ben je niet.
    Reageer
    #3

    bedankt voor je antwoord! Ik denk zelf ook dat ik de klachten duizeligheid enz heb gekregen door de stress, omdat ik dus de hele tijd bang was dat ik zwanger ben.

    Reageer
    #4

    Je kan zelfs zo erg denken dat je zwanger bent, dat je zelfs wat symptomen krijgt terwijl je het niet bent.

    Reageer
    #5

    Praat er alsjeblieft over met iemand. De huisarts of je ouders. Zij kunnen je ook gerust stellen.

    Reageer
    #6

    Ik weet ook wel dat het eigenlijk gewoon onmogelijk is dat ik zwanger ben maar de symptomen lijken er gewoon echt heel veel op, ik durf er ook over te praten.

    Reageer
    #7

    Ook heb ik dat elke keer als ik naar de wc ga en dat ik me daarna afveeg dat er dan een veegje bloed op het wc papier is. Ook heb ik gevoelige borsten.

    Reageer
    #8
    • Het is echt onmogelijk dat je zwanger bent. Maar nogmaals, ga naar de huisarts, want mogelijk is er wel iets anders niet helemaal in orde.
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je hormonen kunnen ontregeld zijn. Weet niet of je de pil gebruikt. Die wordt soms gebruikt bij menstruatieklachten. Andere medicijnen, zoals pijnstillers, kunnen je hormonen ook ontregelen. In elk geval even naar je huisarts. Daarnaast zou bijvoorbeeld een orthomoleculair therapeut kunnen helpen, om je hele gezondheid te ondersteunen. Veel vrouwen hebben te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie, wat tot tal van klachten kan leiden. Een alternatief therapeut die gespecialiseerd is in de hormoonhuishouding kan helpen dat bij te sturen, met kijken naar je voedingspatroon en voedingssupplementen en natuurlijke middelen.

    Reageer
Reageer op: Zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief