is verven met verf op terpetine basis schadelijk voor baby?

 • #1

  hoi mensen ik ben nu 14 wken zwanger en wil wel een keertje met de baby kamer beginnen. nu is mijn vraag of ik met verf op terpetine basis mag verven.. of is dit schadelijk voor de baby? de een zegt van wel de ander weer niet.. ik weet het niet. kan iemand mij helpen

  bedankt!!

  Reageer
  #2

  Het is in ieder geval niet gezond. Of je kind er iets van oploopt is natuurlijk niet van tevoren te zeggen.
  Maar waarom zou je niet een verf kiezen op waterbasis?

  Reageer
  #3

  het wordt afgeraden, zou het risico niet nemen dus.
  Het is niet voor niets zo dat schilders er binnenshuis niet meer mee werken, er was teveel schade bij de beroepsschilders.
  Dus waterbasis nemen of je man vragen te schilderen met de ramen goed open!
  Succes, Brenda.

  Reageer
  #4

  we hebben een tijd geleden al een blik gekocht bij de karwei. er staat wel op dat het oplosmiddelrijk is.. het is binnen verf. dus dit is ook verf met terpetine erin... we hebben deze verf gekocht omdat het de enige was in deze kleur.. en het is lakverf voor de kozijnen en deur..

  Reageer
  #5

  Ik zou dan je vriend of iemand laten schilderen. Want het is echt niet goed hoor.
  Misschien maakt 1 dagje niet uit, maar als je van plan bent de komende weken te gaan klussen in huis dan zou ik er nog eens goed over nadenken.

  Je kan trouwens ook verf op waterbasis in elke kleur laten mengen hoor...
  Wij hebben het hele huis (inclusief deuren en kozijnen) met verf op waterbasis gedaan, van flexa. Heel mooi resultaat...!

  Reageer
  #6

  die verf op water basis is dat acrylverf..?? dan weet ik waarna ik moet kijken bij de bouwmarkt.. hebben toch besloten om verf op water basis te gebruiken..

  Reageer
  #8

  Ik ben kunstenaar en werk graag met olieverf. Mijn vraag is of ik dit kan blijven doen als ik zwanger raak? Ik zal allicht met het raam open werken en altijd met handschoenen en overal. Misschien met mondkapje? Heeft.iemand tips?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben geen arts maar ik las ergens anders dat wanneer je goed ventileert en het niet direct inademt, je gewoon kunt blijven schilderen met olieverf. Dus ramen open en inderdaad een mondkapje gebruiken. Fijne zwangerschap gewenst...

  Groetjes

  Reageer
  #10

  sinds een tijdje is er een product op de markt op basis van citrusschil extracten dat hetzelfde doet als terpentine. Het heet Zest-it en is meestal te krijgen bij winkels voor kunstenaarsbenodigdheden. Het product is non-toxisch, ruikt lekker en je kunt het puur gebruiken of mengen met wat lijnolie. Het is een prima medium voor olieverf en vervanger voor terpentine.

  Reageer
Reageer op: is verven met verf op terpetine basis schadelijk voor baby?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief