schoonmaakmiddel

  • #1

    Oh jee, vanavond krijgen we bezoek, voor een week en heb net dus snel de badkamer en toilet goed schoongemaakt met zo'n middel met bleekmiddel erin. Ik ben bijna 5 weken zwanger en voel me verder prima, maar heb het idee dat ik veel te veel van die smerige lucht van dat bleekmiddel heb ingeademd. Kan dit fataal zijn??? Help!

    Reageer
    #2

    fataal???? weet je nooit, denk het niet, het was maar 1x en hopelijk heb je daarna meteen goed gelucht.
    ja het is wel erg slecht! Normaal moet je al niet met schoonmaak met bleek aan de slag, in het ziekenhuis mochten wij het niet eens meer gebruiken zo slecht is het voor de gezondheid en het milieu!
    Dus in ieder geval niet meer doen! Zeker niet nu je zwanger bent!
    fijne zwangerschap verder.

    Reageer
    #3

    ps kijk ook even bij http://www.Oudersonline.nl bij zwangerschap en gezondheid. Brenda

    Reageer
    #4

    Maak je vooral niet te veel zorgen, dat lijkt me echt niet nodig. Je hebt geen 100% chloor gebruikt, maar een schoonmaakmiddel met iets chloor erin. En je hebt het 1x gebruikt. Als je als zwangere naar een zwembad gaat adem je ook stoffen in die in het water zitten om bacteriën te doden. Maar dat zjn geen sterke oplossingen en dat was jouw schoonmaakmiddel ook niet.
    Ik zal niet beweren dat je de hele dag lekker met de chloor aan de gang moet gaan, maar een keer een schoonmaakbeurt is echt niet schadelijk voor je baby. Had je de ramen open staan van de badkamer? Alles lekker gelucht? Ik heb zelf ook die angst een keer gehad tijdens mijn zwangerschap. Er werd vloerbedekking gelegd op de trap en er werd hele sterke lijm gebruikt, de doodskoppen stonden op het blik. Ik ben tijdens het lijmen een flinke wandeling met de hond gaan maken maar moest toch `s avonds wel mijn bedje in....kreeg een kern gezond kindje hoor!

    Reageer
    #5

    Je moet je idd geen zorgen maken hoor.
    Zie hier mijn belevenissen tijdens de zwangerschap: blootgestaan aan röntgenstralen in de 2e maand, stroomstoot in de 4e maand, tegen een paaltje opgefietst in de 5e maand waarbij ik met mijn buik op het handgedeelte van het stuur viel, toen ik nog niet wist dat ik zwanger was teveel gerookt en gedronken, tijdens de hele zwangerschap de kattenbak schoongemaakt zonder handschoenen (wist niet dat dat gevaarlijk was), evenzo onbeschermd in de tuin gewerkt en idd ook chloor gebruikt tijdens het schoonmaken, kinderkamer ook zelf gedaan: schilderen, behangen, vloerbedekking leggen en ws heb ik nog wel meer dingen gedaan wat eigenlijk niet mocht.
    Ziehier het resultaat: kind is kerngezond, blinkt uit in sport en zit op het vwo!!

    Reageer
    #6

    tja, dat laatste is het zelfde verhaal als: mijn opa is 90 en heeft zijn leven lang gerookt.
    Dat maakt nog niet dat het goed is voor je.
    Als je weet dat dingen slecht zijn kun je het beter niet doen, dan hoef je ook niet, als er iets mis gaat, jezelf de dingen te verwijten.
    Sommige dingen zijn gewoon niet zo goed, tegenwoordig weten wij dat beter dan vroeger!
    je hebt geluk dat alles goed is gegaan met je kindje.
    Ik wens de vragenstelster ook een gezond kindje.

    Reageer
    #7

    Bij het schoonmaken tijdens de zwangerschap met een middel waarin bleek in zit komt het middel niet rechtstreeks in grote hoeveelheden bij het kind waardoor het een vergiftiging oploopt en daardoor onherstelbare schade oploopt.
    Het voorbeeld met het bleekmiddel kun je vervangen door andere voorbeelden met schadelijke stoffen of handelingen.
    Realiteit is ook dat na de geboorte per jaar 1600 kinderen in ziekenhuizen worden worden opgenomen omdat ze een giftige stof hebben binnen gekregen. Daarnaast komen er om dezelfde reden 1200 kinderen per jaar bij de eerste hulppost.
    En dat ondanks alle voorlichting en waarschuwingen op de verpakking.
    Daaruit zou je kunnen concluderen dat kinderen in de baarmoeder goed beschermd zijn, maar na die tijd een stuk minder. En dat heeft ook te maken met (vaak) verwijtbaar gedrag van de ouders.

    Afwijkingen bij de vrucht heeft in de meerderheid van de gevallen een oorzaak van genetische aard en veel minder van oorzaken van buitenaf.
    Daarmee wil ik niet zeggen dat je er maar op los moet leven, integendeel, maar er kunnen gewoon dingen gebeuren die niet echt goed zijn, maar ook niet direct fatale gevolgen hebbben.

    Reageer
    #8

    Allemaal dank jullie wel voor jullie berichtjes. Ik ben weer een stuk opgelucht en ga mij er geen zorgen over maken. Maar in de toekomst.... koop ik mooi een natuurlijk schoonmaakmiddel, want daar voel ik mij stukken prettiger bij!
    Nogmaals dank jullie wel!!!!!!
    groetjes, Marieke

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: schoonmaakmiddel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief