Termijnecho

  • #1

    Hallo een vraagje

    Rekent een termijnecho vanaf de bevruchting of een innesteling? Ik lees op internet dat een innesteling ook invloed zou hebben op een termijnecho maar weet niet wat waar is

    Reageer
    #2

    Bij een termijnecho wordt in de regel uitgegaan van de eerste dag van de laatste menstruatie. De bevruchting ligt dan ongeveer 2 weken later. Een innesteling vindt in de regel plaats tussen 6-9 dagen na de bevruchting. soms ook iets eerder. Maar dan kan dan niet veel verschil door ontstaan. hooguit 3 dagen.
    Een zwangerschap duurt 40 weken, te rekenen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Vanaf de bevruchting is dan 38 weken.

    Reageer
    #3

    ja dat snapte ik wel maar mijn vraag was of een termijnecho gebaseerd wordt op de dag van de bevruchting of de innesteling. En als men een onregelmatige cyclus heeft dan is een termijnecho toch voor de hand liggend en betrouwbaarder?

    Reageer
    #4

    Als je de eerste dag van de menstruatie niet weet, maar wel de bevruchtingsdatum, kan daar ook van uit worden gegaan. Maar dan worden 38 weken voor de zwangerschap gerekend.
    Van de innesteling kan niet worden uitgegaan, want niemand weet precies wanneer die plaats vindt.
    Als al die data niet bekend zijn, wordt er uitgegaan van de grootte van de baby. Er wordt dan naar gemiddelden gekeken en zo de leeftijd in weken geschat. Maar daar kunnen dan wel verschillen in zitten.

    Reageer
    #5

    Dus als je je menstruatie en bevruchtings datum niet weet dan wordt er een termijnecho gemaakt om de bevruchting vast te stellen. Dus wanneer het zaadje raak is geworden met de ei? En nog iets als je met de 20 weken echo te horen krijgt dat je precies als op de termijn echo op schema loopt is die termijn echo dan nog betrouwbaarder?

    Sorry voor de vele vragen

    Reageer
    #6

    Een termijn echo wordt niet gemaakt om de bevruchting vast te stellen maar om de uitgerekende datum te bepalen en te kijken hoeveel weken je zwanger bent. Een termijn echo is altijd redelijk betrouwbaar, maar er kan een verschil van 1 week in zitten.

    Reageer
    #7

    Tandor op bijna alle sites de meeste dab staat er dat een termijnecho is gemaakt om ongeveer een bevruchtings datum vast te stellen en naderhand daarvan inderdaad de uitgerekende datum. Hoe komt u er dan bij dat het niet zo is?? Zelfs op verloskundige sites en ziekenhuis sites staat het erop

    Reageer
    #8

    Het eerste doel van een termijnecho is het vaststellen van het aantal weken van de zwangerschap en de uitgerekende datum. En ja, aan de hand daarvan kun je ook ongeveer de bevruchtingsdatum vaststellen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De termijnecho is een echo die vroeg in de zwangerschap wordt gedaan. Meestal is dit dan ook de eerste echo. Deze echo wordt onder andere gebruikt om vast te stellen hoelang je al zwanger bent (de termijn van de zwangerschap, daarom ook de naam termijnecho). Omdat de termijnecho vaak in de 12de week van de zwangerschap is, wordt deze ook wel de 12-wekenecho genoemd.

    Reageer
    #10

    Tandor bedankt nog 1 laatste vraagje is het mogelijk om 15 dagen na de seks positief te testen?

    Reageer
    #11

    Met een vroege test van clearblue zou dat eventueel kunnen

    Reageer
    #12

    Ik heb het getest met een action test en daarna dag later met clear blue deze gaf aan 1-2 weken.

    Reageer
    #13

    Dat zou dan kunnen.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor u snelle antwoorden

    Reageer
Reageer op: Termijnecho


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief