Ejaculatieproblemen bij kinderwens

 • #1

  Mijn vriend is 36 jaar en krijgt maar zelden een zaadlozing. Hij werkt veel (voltijdse job, bijberoep en springt meermaals per week binnen bij een dementerende nonkel om hem te helpen waar nodig), loopt heel dagen heel gestrest rond en heeft amper zin om te eten. Officieel is hij ook ondervoed met een BMI van 17,5. Omdat wij nu bijna een jaar graag een kindje zouden hebben, begint zijn ejaculatiestoornis wel zwaar op onze relatie te wegen. Ik probeer hem vaak aan te moedigen om beter te eten (op het werk is het volgens hem vaak ‘te druk’ om te eten. Zijn collega neemt wel uitgebreid een pauze, wat dan in zijn ogen heel ‘fout’ is). Zijn levensstijl aanpassen lijkt voor het een hele zware opdracht. Uiteindelijk blijft de buitenwereld verwachten dat hij al zijn taken blijft doen.
  Soms zou ik willen dat hij naar een arts gaat en dat die hem enkele weken rust zou voorschrijven, omdat dat misschien de enige weg is om er terug door te komen.
  Presteren in mijn vruchtbare periode, onder druk, zit er al helemaal niet in. Zelf geeft hij aan dat hij wel een soort van hoogtepunt bereikt, maar dat hij te moe is en daardoor geen zaadlozing krijgt. Ik heb het gevoel dat zijn lichaam gewoon op is en dat daarom niet alles nog naar behoren werkt.
  Graag zou ik hem eens naar de huisarts sturen, maar dat is voor hem een grote stap. Ik kan dat ook wel begrijpen, een man geeft niet graag toe dat hij dit soort problemen heeft en vaak denken we dat dit enkel oudere mannen overkomt.
  Naar kinderwens toe is het dus een ramp. Als je erover leest zou je in de vruchtbare periode toch een 3 pogingen moeten doen... wij zouden al heel blij zijn met 1 zaadlozing op het juiste moment. Bij vruchtbaarheidsproblemen bij mannen doet mijn eerst een onderzoek van het sperma. Welk sperma :(?
  Is er iets dat we kunnen doen? Een algemeen vitamientje (pilletje) geef ik hem al regelmatig, aangezien hij wellicht niet voldoende vitaminen uit zijn voeding zal halen. Nu denk ik aan een supplement om zijn testosteronlevel te verhogen, al begrijp ik dat een arts dat niet aan zal raden zonder eerst te meten wat zijn level nu is (maar hij wil dus niet naar een dokter voor testen). Ook heb ik door online wat te lezen gevonden dat bepaalde pillen die gebruikt worden bij erectieproblemen ook de zaadlozing kunnen bevorderen. Maar ook daar, zonder voorschrift ben je online aangewezen op de ‘zwarte markt’, wat een arts wellicht nooit zal aanraden. Al zal je er wellicht niet direct van doodvallen als je met een lage dosis start.

  Reactie
  #2

  Erectiemiddelen gaan daar niet bij helpen en ook geen supplementen voor testosteron. Hij moet dringend naar een dokter

  Reactie
Reageer op: Ejaculatieproblemen bij kinderwens
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief