Dagelijks bloedingen, onregelmatige menstruatie

 • #1

  Ik had de laatste jaren al last van onregelmatige mentruatie. Soms blijft het bij eens per maand, maar vaak herhaalt het zich om de 2 weken.
  Dan...Sinds 6 maanden heb ik dagelijks bloedinkjes. Niet 1x op een dag, maar CONTINUE en de hele dag door.
  Het zijn welliswaar maar kleine bloedingen, maar het is supervervelend. Heb ik verder klachten? Nee, eingelijk niet. Op sommige dagen heb ik een gevoel in m'n onderbuik alsof de periode er weer aan ziet te komen, maar daar blijft het bij.
  Overal lees ik op internet dat dit een verschijnsel is dat voorkomt bij vrouwen die in de overgang zijn, maar hé ik ben pas 32.
  Iemand???

  Reactie
  #2

  hoi joyce

  ben je er al mee naar de huisarts geweest misschien kan die je wat meer vertellen, ben je af en toe ook duizelig dan zou ik wel even langs gaan bij de dokter voor bloed prikken.

  ik zou zo wie zo naar de huisarts gaan misschien heb je wel wat anders?

  hou me op de hoogte

  groetjes mik

  Reactie
  #3

  Hoi mik,
  Dank voor je reactie. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog niet naar de huisarts geweest ben. Ik denk altijd: "Gaat vanzelf wel over." Maar het duurt nu wel erg lang he? Bloedarmoede heb ik nog niet (althans, ik heb geen last van duizelingen.)

  Reactie
  #4

  Gebruik je de anticonceptiepil? Hiermee wordt je menstruatie gereguleerd en regelmatiger.

  Weet je zeker dat je geen SOA hebt, of misschien afwijkingen aan de baarmoederhals? Laat je op tijd een uitstrijkje maken?

  Die kunnen ook bloedverlies geven.

  Je kunt beter even naar de huisarts gaan met klachten van een onregelmatige menstruatie of tussentijdse bloedingen.

  Reactie
  #5

  Inderdaad, goed advies: naar de huisarts, hij kan uitstrijkje maken en bloedonderzoek laten doen naar de hormonen.
  Brenda

  Reactie
  #6

  Nee, nee, een soa is het zeker niet. Heb buiten het onregelmatige niks dat daarop wijst. Heb wel een drukkend gevoel op mijn onderbuik, van tijd tot tijd lage rugpijn, nachtzweten, erg veel last van stemmingswisselingen (word woest om het minste of geringste dat niet naar mijn zin gaat). Erg verlend is ook dat ik nergens zin in heb.

  Reactie
  #7

  Tussentijdse bloedingen zijn altijd reden voor aanvullend onderzoek, voor SOA, baarmoederhalskanker en wellicht de overgang.

  Zeker baarmoederhalskanker moet je erg serieus nemen, laat dus op tijd een uitstrijkje maken, en wacht daar dus niet mee!

  Reactie
  #8

  Een serieuze oorzaak is endometriose, de aanwezigheid van baarmoederweefsel buiten de baarmoeder. Verder kan de oorzaak een poliep of vleesboom in de baarmoeder of baarmoederkanker zijn. Ook bepaalde ziekten zoals suikerziekte, een te traag werkende schildklier of stoornissen aan het bloedstollingsmechanisme in de baarmoeder kunnen een overvloedige menstruatie veroorzaken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Dagelijks bloedingen, onregelmatige menstruatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief