Wondjes

Online ZorgZus
  • #1

    Hey ,
    Ik heb sinds een week geleden of zo , wondjes tussen mijn kleinste schaamlippen (vlakbij de ingang van mijn vagina) , het bloed ook , ik denk dat het gewoon geschuurt is tijdens het vrijen maar het rare is dat da pas 2dagen daarna opkwam. Heeft er iemand enig idee wat dat is ? En wat ik er aan kan doen ??

    Reageer
    #2

    In de vagina zijn vele verschillende nuttige bacteriën aanwezig die de inwendige geslachtsorganen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook de bron van schimmelinfecties, de gist Candida, is vaak al in de vagina aanwezig. Zolang er een natuurlijk evenwicht is tussen Candida en de bacteriën, is er niets aan de hand. Pas als de balans wordt verstoord, bijvoorbeeld door een antibioticumkuur, kan een schimmelinfectie (vaginale cadidose) ontstaan. Ook kleine wondjes aan de slijmvliezen kunnen een aanleiding zijn dat Candida de overhand neemt.

    Als de binnenzijde van de vaginawand beschadigd of geïrriteerd raakt, krijgt Candida makkelijker de kans om zich te ontwikkelen tot een schimmelinfectie. De wand van de vagina kan beschadigd raken door een bevalling, door gebruik van tampons of door geslachtsgemeenschap terwijl de vagina niet vochtig genoeg is. Stap over op maandverband totdat de vaginale candidose over is en probeer daarna een ander merk tampons, waarbij u let op de gladheid en de zachtheid. Heeft u bij het vrijen last van een droge vagina, dan kan een glijmiddel helpen.

    Komen de klachten steeds bij u terug, dan is het mogelijk dat uw mannelijke partner toch een rol speelt. Het kan zijn dat de penis kleine wondjes veroorzaakt in het slijmvlies van de vagina (eventueel te voorkomen met een glijmiddel) of dat uw partner drager is van Candida. In dat laatste geval moet u beiden worden behandeld met een geneesmiddel.

    Wat te doen als Candida ondanks de voorzorgsmaatregelen toch optreedt? Uw huisarts kan kiezen uit twee groepen geneesmiddelen: lokale (via de vagina) of orale (via de mond) om de problemen te verhelpen. De werking van deze middelen is in principe gelijk, het grote verschil zit vooral in de toedieningsvorm (oraal of vaginaal). De vaginale middelen zijn er in diverse crèmes, ovules of vaginale tabletten, die je met de hand of met hulp van een applicator in de vagina brengt. Deze middelen moet u meestal een paar dagen gebruiken en kunnen alleen 's avonds voor het slapen gaan worden ingebracht. Er is ook een orale behandeling die maar 1 dag duurt: het betreft een capsule die je met een beetje water inneemt. Een snelle, elegante oplossing voor een probleem dat door veel vrouwen als gênant wordt ervaren. Kies in overleg met uw dokter voor de methode die u het prettigst vindt.

    Reageer
    #4

    Ik zie dat het 2 jaar geleden is dat je dit bericht gepost hebt, dus weet niet of je mijn bericht nu nog gaat lezen . .

    Ik heb zelf sinds een halfjaar last van een kleine snee op mijn binnenste schaamlip. Crèmes van de huisdokter en gynaecoloog helpen niets.
    Hoe ben jij er vanaf geraakt?

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Ik weet niet of je dit nog zal lezen want het is inmiddeld al 3 jaar geleden maar ik vraag me af of jij hier van af bent gekomen? Want ik heb ook een snee in de binnenste van mijn vagina vlak bij de opening en ik weet niet wat ik moet doen!

    Reageer
    #6

    Vraag je huisarts om Fucidine crème en voorlopig maar even geen seks.

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb sinds twee dagen dat er bloed uit mijn vagina komt. Ik dacht eerst dat het kwam, omdat ik de avond ervoor had gemasturbeerd, maar ik merkte het pas op in de middag... Het bloed de hele dag door, niet heel veel bloedverlies en het doet raar genoeg niet pijn bij het plassen. In het begin kwamen er ook een paar adertjes mee. Ik ben 14 en nog nooit ongesteld geweest, dus kan het dat zijn? Want ik heb totaal geen last van misselijkheid of iets dergelijks...

    Kan iemand me helpen????

    Reageer
    #8

    Dat zal dan de eerste menstruatie zijn.  Praat er met je moeder over...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik heb al sinds 3 dagen soort van witte 'wondjes' in en rond mijn vagina. Het lijken niet op blaasjes maar meer op aften wat je ook wel is in je mond kan krijgen alleen ze zijn niet rood.

    Heb voor de rest geen pijn bij het plassen (behalve als zo'n 'wondje' open is) en mn lymfe klieren zijn niet ontstoken. Ik denk dus niet dat het herpes is.

    Heb van de dokter voor de zekerheid een schimmelkeur gehad en die breng ik nu dan ook aan. Alleen ik heb het idee dat de binnenkant van mij vagina nu heel droog is en dat hij nauwer wordt. Herkent iemand dit? Vind het zo vreemd allemaal.

    Reageer
    #10

    De huid van de vagina wordt wel droger door het gebruik van de zalf. Maar dat is maar tijdelijk

    Reageer
    #11

    even antwoord op het meisje dat zei dat ze last heeft van "aften" en dat haar vagina nauwer wordt, zoek eens meer informatie op over vulvaire lichen planus & lichen sclerosus, want het nauwer worden en witte vlekjes zijn wel een kenmerken van lichen..

    Reageer
Reageer op: Wondjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief