Tintelend tandvlees

 • #1

  Al jaren heb ik tintelend/ jeukend tandvlees. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven maar ik heb ook geen idee hoe het komt. Eerst dacht ik dat het door mijn nacht beugel kwam maar nu ik deze niet meer draag is het niet weg gegaan.

  Mijn tandarts zegt dat het komt omdat ik snachts tandenknars maar ik heb zelf meer het idee dat ik dit doe omdat mijn tandvlees tintelt.

  ik heb ook geen ontstekingen op mijn tandvlees en poets goed. Heb ook al andere tandpasta gebruikt en ook hierbij was geen verbetering.

  wel is 1 van mijn verstandskiezen aan het doorkomen, nou ja er steekt al zeker een half jaar een klein puntje boven uit en de rest blijft lekker onder het tandvlees zitten. Maar volgensmij heb ik het tintelen al veel langer dan dat die kies bezig is met doorkomen.

  Is hier toevallig nog iemand die dit heeft of had en misschien weet hoe ik dit kan oplossen want het is erg irritant.

  Reactie
  #2

  Als je iets al jaren hebt en verder geen klachten... waarom maak je je dan zorgen? Wellicht ben je zelf gewoon heel bewust van het gevoel in je lichaam. De een merkt meer op dan de ander. Het continu zorgen er over maken kan het gevoel versterken.

  Ga af op de deskundigheid van je tandarts en vermijd spookverhalen op internet. Jouw tandarts kent je het beste en is kundig opgeleid.

  Groet.

  Reactie
Reageer op: Tintelend tandvlees
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief