Anale soa

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemiddag, kan je een anale soa hebben/krijgen als je geen sex hebt met mannen maar alleen vrouwen?

  Ik ben een man en ik heb alleen sex met vrouwen gehad maar tussen mijn billen heb ik jeuk al paar weken, ik kan er niet af zitten, deze jeuk is vooral de nacht aanwezig.

  Zover ik weet kan je geen anale soa krijgen als je zelf geen sex hebt met een man die jou dus anale sex geeft ?

  Reageer
  #2

  Niet erg waarschijnlijk. Misschien aarsmaden of een schimmelinfectie

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw antwoord. Klopt ik denkt het ook want als ik de soa testwijzer invul krijg ik als advies dat ik urine soa test moet doen en geen anale test, als ik selecteer dat ik met mannen sex heb gehad adviseren ze dus wel anale soa test, wat dus bij mij niet het geval is.

  Zal ik naar de huisarts met deze klachten? Ik gebruik wel zalfsulfaat vaseline creme van de apotheek en het werkt wel goed dus minder jeuk en branderig gevoel tussen mijn billen

  Reageer
  #4

  Gebruik de zalf nog een paar dagen en als het niet overgaat, dan even naar de huisarts. Kijk ook naar de ontlasting of er geen wormpjes in zitten

  Reageer
  #5

  Anale jeuk is een klacht die ongelofelijk vaak voorkomt. Als je op de website van thuisarts kijkt staat er veel uitleg over. De medische term is pruritus ani.

  Het kan enorm veel oorzaken hebben. Een soa kan ook, maar bij een man die heteroseksueel contact heeft is de kans wel erg klein.

  Zinksulfaat is een goede creme. Gebruik die nog enkele dagen tot een week, en kijk dan of de klachten minder worden.

  Let op dat te goed of te veel wassen (douchegel of zeep) de klachten ook kan veroorzaken. Was de komende tijd zonder zeep en met lauw water (en evt. was handje) alleen, maar behandel het voorzichtig.

  Wormpjes kan ook, maar volwassenen hebben die doorgaans niet zo snel. Je kan ze herkennen aan witte streepjes van max. 1/2 cm lang in je ontlasting. Meestal bewegen ze ook.

  Blijven de klachten, ga naar de huisarts.

  Reageer
Reageer op: Anale soa
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief